"Çağrı Merkezi, Sağlık Bakanı Akdağ‘ın Erzurum‘a İstihdam Ve Hizmet Jestidir"

Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri İnsan Kaynakları İstanbul Direktörü Halil Can, Erzurum‘da hizmete giren Merkezi Hastane Randevu Sistemi(MHRS) çağrı merkezinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ‘ın Erzurum‘a istihdam ve hizmet anlamında jesti olduğunu söyledi.

Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri İnsan Kaynakları İstanbul Direktörü Halil Can, Erzurum‘da hizmete giren Merkezi Hastane Randevu Sistemi(MHRS) çağrı merkezinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ‘ın Erzurum‘a istihdam ve hizmet anlamında jesti olduğunu söyledi. Özkan, yarın Sağlık Bakanı Akdağ‘ın katılıcağı bir törenle noter huzurunda 400 kişinin çağrı merkezine seçiminin gerçekleştirileceğini de belirtti.

MHRS Erzurum Çağrı Merkezine yarın Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ‘ın katılımıyla kura çekimiyle 400 personel alımı yapılacak.Assist Rehberlik ve Müşteri Kaynakları İstanbul Direktörü Halil Can, İnsan Kaynakları Erzurum, Erzincan, Rize Bölge Sorumlusu Kemal Özkan kurum yemekhanesinde ortak basın toplantısı düzenledi. Can,Erzurum Çağrı Merkezi‘nin Ankara dahil 41 ile MHRS hizmeti sunduğunu söyledi.Bin 25 kişinin istihdam edildiği MHRS Çağrı Merkezi‘nin Erzurum‘a kurulmasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ‘ın pozitifayrımcılık uyguladığına işaret eden Can,"Hizmet ve istihdam amaçlı bu projenin Erzurum‘da hayata geçirilmesi Sayın Sağlık Bakanı Recep Akdağ‘ın memleketine jestidir." dedi.

Erzurum MHRS Çağrı Merkezi‘nin dünyada tek olduğunun ve Sağlık Bakanlığı‘nın önümüzdeki günlerde söz konusu sistemin tanıtımı başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere çeşitli ülkelerde model olarak tanıtımını gerçekleştireceğini kaydetti.Halil Can, Erzurum Çağrı Merkezi‘nin günde ortalama 30 bin çağrıya cevap verdiğini de hatırlattı. Kemal Özkan ise çağrı merkezine personel alımında adil davrandıklarını ve diksiyonu düzgün, öfke kontrolü yüksek, klavye kullanım kapasitesi üstün olan kişileri seçme sınavlarında tercih ettiklerine işaret etti.