Kur‘an Bülbülleri Gemlik‘te Yarıştı

Din Eğitimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Türkiye genelindeki imam hatip okullarından öğrencilerin katıldığı hafızlık ve güzel ezan okuma yarışması Bursa‘nın Gemlik ilçesinde yapıldı.

Gemlik İmam Hatip Lisesi‘nin yeni yapılan salonundaki yarışmayı AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağı, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ile çok sayıda davetli ve vatandaş takip etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Toprak‘ın sunduğu programın açılış konuşmasını Gemlik İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkmen yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan da kısa birer konuşma yaptı.

Ardından Kur‘an bülbülleri yarıştı. Daha önce ön elemeden geçen öğrenciler ve öğretmenleri heyecanlı saatler yaşadı. Üç basamaklı gerçekleştirilen hafızlık yarışmasında ve ezan okuma yarışmasında 11 öğrenci yarıştı. Hafızlık yarışmasında dereceye giren iki öğrencinin âmâ olması dikkati çekti. Hafızlık yarışmasında Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nden Celalettin Sert birinci, İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nden Ahmet Sarıkaya ikinci, Konya İmam Hatip Lisesi‘nden Ali Özkul üçüncü oldu. Ezan okuma yarışmasında ise İzmit Lüleburgaz Anadolu Lisesi‘nden İsmail Demir birinci, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nden Tugay Bakır ikinci, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nden Ozan Şen üçüncü oldu.

Kaynak: İHA