‘Hizmet Yaparsanız Şehir Sizi Bağrına Basar, Yapmazsanız Da Gereğini Yapar‘

AK Parti milletvekili adayı olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İzmir CHP‘nin kalesidir" sözüne gıcık olduğunu belirterek, "İzmir, olsa olsa hizmetin kalesi olur." dedi.

AK Parti milletvekili adayı olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İzmir CHP‘nin kalesidir" sözüne gıcık olduğunu belirterek, "İzmir, olsa olsa hizmetin kalesi olur." dedi. NTV‘de bir programa misafir olan Yıldırım, "Hiçbir şehrimiz, hiçbir partinin kalesi olamaz. Hizmet yaparsanız o şehir sizi bağrına basar, başına taç eder ama hizmet yapmazsanız onun da gereğini yapar." şeklinde konuştu.

İzmir‘de daha önce yerel yönetimlerde sağ partilerin görev aldığını, son dönemlerde ise böyle bir yakıştırmaya maruz bırakıldığını kaydeden Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Bugün sokaklarda insanlardan bana iletilen sorunların yüzde 80-90‘ı, yerel yönetimlerin sorumluluğunda olan konulardır. Yollar, park alanları, yeşil alanlar, imarsız yapılaşmalar, deniz taşımacılığının yetersizliğiyle ilgili şikayetler var. O bakımdan ‘İzmir CHP‘nin kalesidir‘, ‘İzmir‘i almaya gelmişler‘ gibi söylemleri çok rahatsız edici buluyorum. İzmir kurtuluş mücadelesini vereli yıllar geçti. İzmir‘in kurtuluşu, Türkiye‘nin bağımsızlığının adresi oldu. O günden beri de İzmir‘de ne bir savaş var ne bir mücadele. Olsa olsa hizmet mücadelesi vardır. Biz İzmir‘e, İzmirlilere hizmet diyoruz. Hizmet kazansın, İzmir kazansın diyoruz. Bunun için aday olduk."

İZMİR‘İN YÜZDE 60‘I DEPREME DAYANIKSIZ

Kütahya‘nın Simav ilçesinde dün (19 Mayıs) gece meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremi üzüntüyle karşıladığını belirten Binali Yıldırım, İzmir‘deki binaların da yüzde 60‘ının depreme dayanıksız yapılardan oluştuğuna dikkat çekti. Mutlaka şehir yenileme projesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Bu bize bir işarettir. İzmir‘de binaların yüzde 60‘ından fazlası depreme dayanıksız. Artık siyasi hesapları, küçük hesapları bir kenara bırakmak lazım. El ele verip bu imarsız yapılaşmaya mutlaka bir çözüm bulmamız gerekiyor. Şehir dönüşümünde hak sahipleri haklarını kaybetmeyecek, bunu açık yüreklilikle söylüyorum, kimse bunun üzerinden siyaset yapmasın. Buralarda yaşayan insanlarla görüşerek, beklentilerine ve rızalarına uygun bir dönüşümü başardığımız zaman depreme dayanıklı evleri, yeterince yeşil alanı, park alanları, otoparkları olan, altyapısı gelişmiş bir İzmir‘i başardığımız zaman bir marka şehir haline gelmiş olur." dedi.

ATTİLA İLHAN’IN ŞİİRİYLE GENÇLERE SESLENDİ: BİZ İZMİR’E MECBURUZ

Öte yandan Bornova ilçesindeki Aydemir Plaza’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle üniversiteli gençlerle buluşan AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Karşıyakalı merhum şair Attila İlhan’ın, “Ben Sana Mecburum” şiirinden mısralar okudu. İzmir‘i önemsediklerinin altını bir defa daha çizen Yıldırım, buradaki öğrencilerin konaklama ve ulaşım gibi iki önemli acil ihtiyacı olduğunu ifade etti. Belirli noktalarda öğrenci yaşam merkezleri kurulacağını belirten Yıldırım, buralarda gereken her şeyin bulunabileceğini, alışveriş merkezi dahi olacağını söyledi. Yaşam merkezlerinin şehrin dışında olmayacağını da ifade eden Yıldırım, öğrencilerin şehir merkezinde planlanacak yerlerde konaklayacağını söyledi.