Tbmm Başkanı Şahin, Güney Koreli Meslektaşını Türkiye’Ye Davet Etti

G- 20 Parlamento Başkanları Zirvesi nedeniyle Seul‘de bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Güney Kore Meclis Başkanı Park Hee-tae ile görüştü.

G- 20 Parlamento Başkanları Zirvesi nedeniyle Seul‘de bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Güney Kore Meclis Başkanı Park Hee-tae ile görüştü. Mehmet Ali Şahin, Koreli meslektaşını Türkiye’ye davet etti. Meclis Başkanı Şahin meslektaşına, organizasyondaki profesyonellik çıtasının yüksek tutulmasından dolayı, bir dahaki G-20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak ülkenin zorlanacağını söylerek iltifatta bulundu.



Şahin, öğleden sonra yapılan ‘Gelişmiş Ülkelerin Kalkınma Deneyimleri Çerçevesinde Gelişmekte olan Ekonomiler için Stratejiler’ adlı oturumunun sonunda yorumda bulundu.

Konuya geçenlerde Türkiye’de düzenlenen Birlemiş Milletler Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesini hatırlatarak başlayan Şahin, “48 ülkeden katılımın olduğu zirveye BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da katıldı. Dünya nüfusunun yüzde 13’ünü teşkil eden bu ülkeler, dünya ekonomisinin yüzde 1’ne sahipler. Orada da açıkça vurgulandı ki, ekonomik sistemin yapısından ve küreselleşmenin kötü yönlendirilmesinden dolayı problemler doğmaktadır. Bu durum gelir dağılımında eşitsizliğe sebep oluyor, bu da dünya barışını ve huzurunun bozuyor” ifadesini kullandı.

Küreselleşme problemlerinin çözümlerine değinen Başkan Şahin, “Herkesin küreselleşmeden pay adlığı ölçüde, küreselleşmeden mağdur olan ülkelere yardım olmalarını düşünüyorum. Bunun dışında gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, kendi parlamentolar ile diğer ülkeler ilişkileri sıkı tutarak, tecrübelerini paylaşıp, ve bu konunun kendi ülkelerinin gündemlerin tutulmasını sağlayabilirler.” dedi.