Bbp Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayra

Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle açıklama yaptı.

Bbp Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik Ve Spor Bayra
Akdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a adım atarak başlattığı kurtuluş ve istiklal mücadelesi ile, Anadolu’da milletin desteğini alarak büyümüş ve milletin top yekûn katıldığı Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla taçlanıp hedefe ulaşıldığını söyledi.

"Anadolu insanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı kurtuluş mücadelesinde her türlü fedakârlığa katlanmıştır." diyen Akdoğan, "Aziz Milletimiz, genci yaşlısı, kadını erkeğiyle örgütlenerek ülkenin her köşesinde işgalcilere karşı mücadele etmiş ve bir nevi ölüm kalım savaşı vererek bütün dünya tarafından takdir edilen bir büyük zafer’e imza atmıştır. Vatan toprakları düşman işgalinden kurtarıldıktan sonra milli iradeyi temel güç olarak benimseyen Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Türkiye Cumhuriyeti ise dirilişin sembolü olmuştur" dedi.

Akdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü; "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu devleti kuran güç milli mücadele ve milli iradedir. Bugün ve bundan sonra da devletimizi yaşatacak ve büyütecek yegâne kuvvet yine milli irade olacaktır. İnsana hizmet odaklı bir düşünceyle yürüttüğümüz siyasi mücadelemizde devletimizin ve milletimizin alnı ak, başı dik, sırtı pek olması en büyük idealimizdir. Tarih şuuruna sahip, milli ve manevi değerlerini koruyarak bunu nesilden nesle aktarmayı başaran milletler ancak tarihin sonuna kadar var olmayı başaracaklardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık istikbalini düşünerek, gençliğe milli şuur ve sorumluluk aşılamak, verilen mücadeledeki fedakârlık ve vatanseverlik ruhunu yeni nesillere aktarmak amacıyla 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik Bayramı olarak da kutlanmasını istemiştir ve aziz milletimizin ve güçlü devletimizin geleceğini gençliğimize emanet etmiştir. “Ey Türk Gençliği!” diye hitap ettiği gençliğimize birinci ve en önemli vazifesinin “Türk istikbalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet korumak ve yaşatmaktır” olduğunu söylüyor. Gaflet, dalalet ve ihanetlere rağmen bu yüce görevi yapmak için gerekli azmin ve karanlığın “damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu” söylüyor. Bu, Türk gencine, tam ve kesin inancın ifadesidir. Bu duygularla, sahsım ve partim BBP adına Eskişehirlilerin, gençlerin, aziz milletimizin 19 Mayıs Genclik ve Spor bayramını kutluyor esenlikler diliyorum."

Kaynak: İHA