Antalya Bölgesinde Otellerin Doluluk Oranı Yüzde 93 Seviyesine Ulaştı

Antalya bölgesinde otellerin doluluk oranı yüzde 93 seviyesine ulaştı.

Antalya bölgesinde otellerin doluluk oranı yüzde 93 seviyesine ulaştı. Antalya bölgesinde turizmciler, 2011 yılında son 10 yılın en yoğun sezonunu yaşıyor. Bölge destinasyonuna gelen turistlerin büyük çoğunluğunu, başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Rus ve İskandinav turistler oluşturuyor. Yeni turizm sezonunda Rus, İskandinav ve İngiliz turistlerde yüzde 15‘lik artış bekleniyor.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, 2011‘in, son 10 yılın en güzel turizm sezonu olacağı inancını taşıdıklarını söyledi. Yeni turizm sezonunda, Side destinasyonuna 4 milyonun üzerinde yabancı konuk beklediklerini belirten Barut, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde meydana gelen siyasi olayların Mısır, Tunus, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri (BAM) ve Bahreyn‘e giden Avrupalı ve Rus turistlerin yeni sezonda rotalarını Türkiye‘ye çevirdiklerini söyledi.

Barut, "Yeni turizm sezonu erken revervasyonları çok güzel durumda. Aktif turizm sezonunda, bölge destinasyonunda otellerin doluluk oranı yüzde 100 seviyesinde olacak. Yeni sezonda, Avrupalı turistlerin gözde tatil ülkesi Türkiye. Bunda en önemli etken, Türkiye‘nin dünya turizminde güvenir ülke olması ve konaklama tesislerinin kaliteli olması. Antalya bölgesindeki otellerimizin çoğu dünya markası. Side-Manavgat destinasyonunda 61 plajımız Mavi bayraklı. Otellerimizin plajları, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE)‘nın istediği kriterlere uygun. 2011 yılı Türk turizminin altın yılı olacak. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.



Bölgeye gelen turistlerin yüzde 57‘sini Almanların oluşturduğunu belirten Barut, bunu yüzde 27,8‘le Rusların takip ettiğini kaydetti. Rus turistlerde bu sezon yüzde 15‘lik artış beklediklerini belirten Barut, Rus turizm sezonunun bölgede geçen yıla göre bir ay önce açıldığını söyledi.