Engelli Kursiyerler Resim Ve Takı Çalışmaları Sergisi Açıldı

Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Resim ve Takı Çalışmaları Sergisi Açıldı 2009 yılında faaliyete geçen Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi‘nde engelli kursiyerlerin eserlerinden oluşan resim ve takı sergisi Kanatlı Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

Engelli Kursiyerler Resim Ve Takı Çalışmaları Sergisi Açıldı
Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Resim ve Takı Çalışmaları Sergisi Açıldı

2009 yılında faaliyete geçen Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi‘nde engelli kursiyerlerin eserlerinden oluşan resim ve takı sergisi Kanatlı Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Sergi açılışına Vali Mehmet Kılıçlar’ın eşi Yrd. Doç. Dr. Arzu Kılıçlar, Vali Yardımcısı Nahsen Badeli, İl Özel İdare Sekreteri Yusuf Balcı, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Basri Canbaz, engelli kursiyerlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

7 gün boyunca ziyarete açık olacak “Gönül Bahçemizden” adlı resim ve takı çalışmaları sergisinin açılışını gerçekleştiren Bayan Kılıçlar ve beraberindekiler, bağlama ve koro eğitimi alan kursiyerlerin sunduğu kısa konser eşliğinde sergilenen eserleri incelediler. Sergide, 46 eserden oluşan ebru, kabartma, yağlı boya ve pastel resim çalışmaları ile ahşap ve takı çalışmaları katılımcıların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışı esnasında bir konuşma yapan bayan Kılıçlar, yapılan eserleri çok beğendiğini ifade ederek, “Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde engelli vatandaşlarımızın ilgi ve yeteneklerine uygun programlara katılarak güzel eserler ürettiklerini sevinerek izliyoruz. Merkezde, böylesi önemli ve anlamlı çalışmalara daha fazla kursiyerin katılması, engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmeleri açısından bu tür kültürel ve sanatsal üretimlerde bulunmaları en büyük beklentimizdir. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmak, onlara elimizden geldiğince destek vermek bizim görevimizdir” dedi.

Kılıçlar, Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Resim ve Takı Çalışmaları Sergisi’nin açılışının ardından Osmangazi Mahallesi’ndeki 80. Yıl Zehra Kemal Ulusoylu Toplum Merkezi bünyesinde kurulan Sosyal Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı ile Tepebaşı Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü’yle ortaklaşa yapılan El İşi Sergisi’nin açılışını, Vali Yardımcısı Nahsen Badeli ile birlikte gerçekleştirdi.

Çocuk Gelişim Uzmanı, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı ile diğer görevlilerin hizmet vereceği Sosyal Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışında hayırlı olsun dileklerinde bulunan Bayan Kılıçlar, Toplum Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde verilen kurslar sonucunda kursiyerlerin yaptığı el emeği, göz nuru elişleri sergisini gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Sosyal Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi’nde korunmaya muhtaç çocuklara yönelik koruyucu aile hizmetleri, çocuğun kurum bakımına yerleştirilmesi, ailesi yanında bakımı sağlanan çocukların ailelerine yapılan sosyal yardım hizmetleri, yaşlılara yönelik huzurevi müracaatları, özürlü bakımı, hizmetleri ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP), Anne Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) ile çeşitli eğitim, kurs ve seminerler faaliyetleri yürütülecek.

Kaynak: İHA