Yıldız: ‘‘Akaryakıt Fiyatları Düşecek‘‘ Ankara (A.A)

-ÖZEL SEKTÖR CİDDİYETLE HAREKET ETMELİ-

‘‘Grubun ihalelere katılmaması söz konusu olabilir mi?‘‘ şeklindeki soru üzerine Yıldız, hukuk zemininde sürecin devam edeceğini, ancak şirkete ciddi bir güven kaybının söz konusu olduğunu bildirdi.

Enerji Bakanı, ‘‘Özelleşen, liberalleşen, serbestleşen bir yapı içerisinde kamu ciddi bir şekilde üzerine düşeni yapacaktır, fakat aynı ciddiyetin özel sektörün de göstermesi gerektiğinin doğru olacağı kanaatindeyiz. Bunun da çok lüks bir istek olmadığı kanaatindeyim. Ben bu konuda güvenin hızlıca telafi edilmesinin yine firmaya düşeceği kanaatindeyim‘‘ dedi.

-JAPONYA İLE NÜKLEER MÜZAKERELER-

Japonya ile nükleer santral müzakerelerinin hangi aşamada bulunduğunun sorulması üzerine Yıldız, geçen hafta içerisinde Japonya hükümetinden bir temsilcinin Ankara‘ya geldiğini ve kendilerinden müzakerelere yeniden başlamak için süre istediğini bildirdi.

Yıldız, ‘‘Bu işten vazgeçmediklerini, ama süre istediklerini resmi olarak ilettiler. Bu sürenin ne olacağını sorduğumuzda net bir tarih veremediler. Şunu söylemeliyim müzakerelerimizi deprem ciddi bir şekilde etkilemiş gözüküyor.  Ama biz kendilerinden net bir cevap alana kadar bu müzakerelere son noktayı koymayacağız‘‘ diye konuştu.

-AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞME EĞİLİMİNDE OLUR-

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Bakan Yıldız, çevreye duyarlı ve yüksek teknolojili bir yapıyla beraber yaklaşık 7-8 bin Megavatlık bir kömür santralinin yerli kaynak olarak harekete geçirileceğini bildirdi.

Akaryakıt fiyatlarında 7-10 kuruşluk bir indirim gerçekleştiğini belirten Yıldız, bundan sonra da özellikle bölgedeki siyasi istikrarın sağlanmasıyla fiyatların düşme eğiliminde olacağını kanaatinde bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA