Yaralılar Kargo Uçağı İle Dalaman‘a İndi

 Bingazi‘deki yaralıları Türkiye‘ye getiren Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri uçak, Dalaman Hava Meydan Komutanlığına iniş yaptı.

Libya lideri Muammer Kaddafi‘ye bağlı askerler ile muhalifler arasında süren çatışmalarda yaralanan ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle tedavileri zor şartlar altında yapıldığı için Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağı ile Dalaman Hava Meydan Komutanlığına getirilen yaralılardan bazıları, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Muğla Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Dalaman‘dan ambulanslar ile Muğla Devlet Hastanesine getirilen biri çocuk, 6 yaralıyı Acil Servis‘te karşılayan sağlık ekipleri, burada yapılan müdahalenin ardından yaralıları hastanenin Kalp-Damar Cerrahi, Ortopedi ve Beyin Cerrahi servislerine sevk ettiler.

Muğla Devlet Hastanesine tedavi altına alınan Hamdi A. Abdela Mohamed, Abdella Khaled, İnas Hassan A. Elfarsi, Ziad Hassan AW Altawaıbi, Zekeriye Hannan ve Muhamed Abdella Yousef‘in yakınları, acil serviste hastaların başından ayrılmadı.

-ÇATIŞMA ANLARI CEP TELEFONU KAMERASI TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ-

Kaynak: AA