Gönüllü Eğitimciler Derneği: Ösym‘de Ekibin Bir Kısmı Değişti Ama Çoğu Duruyor

YGS’de şifre iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, iddianın tarafsız bir komisyon tarafından incelenmesi gerektiğini, DES Genel Başkanı Gürkan Avcı ise kamuoyunun tatmin olmadığını söyledi.

YGS’de şifre iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, iddianın tarafsız bir komisyon tarafından incelenmesi gerektiğini, DES Genel Başkanı Gürkan Avcı ise kamuoyunun tatmin olmadığını söyledi.

FEM Dershaneleri Rehberlik Bölüm Başkanı Faruk Ardıç, öğrencilere, süreçten etkilenmeden derslerine çalışmaya devam etmeleri tavsiyesinde bulundu. Final Dergisi Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Celil Vardar da “ÖSYM başkanının ‘sınav kitapçıklarının tümünü internetten yayınlayacağız’ şeklindeki taahhüdü aslında şaibe olmadığı konusunda kendilerine güvendiğinin işaretiydi.” değerlendirmesinde bulundu.

Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, ÖSYM Başkanı’nın açıklamalarının kendilerini tatmin etmediğini söyledi. ÖSYM’nin yaptığı sınavlara daha önce de şaibelerin karıştığını hatırlatan Erdoğan, “Ekibin bir kısmı değişti ama bir çoğu duruyor. Sadece birkaç yöneticinin değişmesi ile sistemin aksaklıklarının giderilmesi sağlanamaz.” dedi. Erdoğan, konunun YÖK ve ÖSYM dışında, sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı tarafsız bir komisyon tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.

AVCI: SAYIN DEMİR’İN AÇIKLAMALARI İLE KAMUOYU TATMİN OLMADI

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ÖSYM Başkanı Ali Demir’in, dün yaptığı açıklamaları samimi bulduğunu, bununla birlikte kamuoyunun tatmin olmadığını söyledi. Bazı sorularda şifreleme olduğu yönünde kendilerine bir takım bilgiler ulaştığını kaydeden Avcı, bu nedenle ÖSYM Başkanı Demir’in daha proaktif bir sunumla, şifreleme olduğu yönünde iddialar olan sorularla ilgili ‘nokta atış yaparak’, kamuoyunu rahatlatacak yeni bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

ARDIÇ: ÖĞRENCİLER DERSLERİNE ÇALIŞMAYA DEVAM ETSİN

FEM Dershaneleri Rehberlik Bölüm Başkanı Faruk Ardıç ise internetten yayınlanan soru kitapçıklarından 10 tanesini incelediklerini, bir şifreleme işlemi tespit etmediklerini söyledi.

ÖSYM Başkanı’nın konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaptığını kaydeden Ardıç, “Basından takip ettiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı da olaya hassasiyet ile yaklaşıyor. Bundan sonra bize düşen, sürecin işleyişini beklemek.” diye konuştu. Öğrencilerin, süreçten etkilenmeden derslerine çalışmaya devam etmesi gerektiğini kaydeden Ardıç, “Sonuçta ikinci bir sınav yaklaşıyor. Bu tür şeylere zaman harcamasınlar. Bunların sonucuna zaten ulaşılacaktır.” dedi.

VARDAR: ÖSYM BAŞKANI’NIN TAAHHÜDÜ ŞAİBE OLMADIĞI KONUSUNDA KENDİSİNE GÜVENİN İŞARETİ

Final Dergisi Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Celil Vardar da “Bizce ÖSYM başkanının ‘sınav kitapçıklarının tümünü internetten yayınlayacağız’ şeklindeki taahhüdü aslında şaibe olmadığı konusunda kendilerine güvendiğinin işaretiydi. Biz ikna olduk. Ancak, basına verilen kopyanın (tırnak içinde) böyle bir şifre içermesi rahatsız edici.” diye konuştu.

Vardar, şifreleme iddiasının kanıtlanması durumunda ise tüm sınavın değil, sadece bu durumun tespit edildiği kitapçık sahiplerinin sınavlarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Vardar, dünden bu yana yüzlerce soru kitapçığını incelediklerini belirterek, “Şu ana kadar hiç rastlamadık. Bir testin içinde bir iki soruda olması çok önemli değil. Orada şifre uygulandığını kanıtlamaz.” dedi. Vardar, soru kitapçıklarını incelemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.