Emniyet Personeli Eşlerinden Anlamlı Sergi

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Mensubu Hanımları ve Yardımlaşma Derneği (EMHAYAD)’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Eserlerimizle Geleceğe-Ebru ve Resim Sergisi’ görkemli bir açılışla ziyaretçilerle buluştu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Mensubu Hanımları ve Yardımlaşma Derneği (EMHAYAD)’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Eserlerimizle Geleceğe-Ebru ve Resim Sergisi’ görkemli bir açılışla ziyaretçilerle buluştu. Gelirlerinin şehit, gazi ve polis çocuklarının eğitimine bağışlandığı sergide, personel eşlerinin hazırladığı bin 111 eser Ankaralıların beğenisine sunuldu.

Emniyet Teşkilatı‘nın kuruluşunun 166’ıncı yılı ve 4 Nisan Polis Haftası nedeniyle düzenlenen serginin açılışı Antares Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi. Emniyet mensubu birçok ismin katıldığı açılışa Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Demirer ev sahipliği yaptı. Sergide emeğe geçenlere teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından açılış kurdelesi kesildi. Sergiye katılanlar daha sonra ziyarete açılan eserleri inceledi. Emniyet mensubu personel eşlerinin titizlikle yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkardıkları ebru eserleri ve yağlı boya resimlerin satışından elde edilecek gelirler gazi, şehit ve personel çocuklarını eğitimine bağışlandığı belirtildi.

Sergiyi uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini belirten Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya geçtiğimiz yıl 85 öğrenciye sosyal faaliyetler sonucunda burs verdiklerini bu sayının 2011 yılında 100’ü bulmasını hedeflediklerini kaydetti. Çatalkaya, Ebru sanatının teşkilat içerisinde yaygın bir şekilde icra edildiğini hatırlatarak sosyal paylaşım etkinliklerine teşkilat içerisinde önem verdiklerinin altını çizdi. Türk polisine karşı son günlerde gerçekleştirilen şiddet olaylarını da değerlendiren Ankara Emniyet Müdürü, duyarlı, kararlı ve tahriklere kapılmadan halka hizmet etmeye devam edeceklerine dikkat çekti.

Toplam bin 111 eserden oluşan sergi on gün boyunca Ankaralıların ziyaretine açık olacak.