CHP'li yazardan Başbakan'a övgü

Eski CHP Genel sekreteri Radikal gazetesi yazarı Tarhan Erdem, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın projeleri olduğunu ve asıl amacının iş yapmak olduğunu söyleyen Erdem “Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmek istese, 2007’de seçilirdi.Ama onun asıl amacı iş yapmaktır.” dedi.

NTV ekranlarında Oğuz Haksever’in hazırlayıp sunduğu “Son Söz” adlı canlı yayın programına katılan eski CHP Genel Sekreteri ve Radikal Gazetesi yazarı Tarhan Erdem, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın isteseydi Cumhurbaşkanı olabileceğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan’dan “Adam” diye bahseden Tarhan Erdem “Adamın cumhurbaşkanı olmamasının bir sebebi var. Adam Türkiye’de bazı işler yapmak istiyor. Bazı projeleri var. Projeleri de bitmiyor. Bir projeyi açarken, öbür projeyi de söylüyor. Ben adamı ne yakından tanırım, ne tanırım, ne de tanışmışlığım var.” diye konuştu.

Bu sözlerin ardından, programın sunucusu Oğuz Haksever’in “CHP’lisiniz yani” sözleri karşısında ise Tarhan Erdem önce “evet” sonra da “hayır” diyerek konuyu geçiştirmeye çalıştı.

Programın diğer bir konuğu olan Prof.Dr. Doğu Ergil ise Başbakan Erdoğan’dan “adam” diye bahseden Tarhan Erdem’i uyararak “Bu ülkede bir profesörü Atatürk’e “adam” dedin diye mahkemeye verdiler, dikkat et.” şeklinde konuştu. Tarhan Erdem ise bu uyarı sözlerine “Boşver bana bir şey olmaz.” diyerek cevap verdi.