Arınç: 700 Yıllık Cumalıkızık Yeniden Köy Olacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da tarihi Cumalıkızık Mahallesi’ni ziyaret etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da tarihi Cumalıkızık Mahallesi’ni ziyaret etti.

    Arınç, Cumalıkızık‘ın, tarihi bir köy ve Osmanlı ile yaşıt olduğunu belirterek, "Cumalıkızık yeniden köy olacak, ilgili karar il genel meclisinden bu hafta geçiyor." dedi.

    Hafta sonunu Bursa’da geçiren Arınç, akşam saatlerinde Cumalıkızık’ı ziyaret etti. Ecdadla iftihar ettiklerini anlatan Arınç, Türk milletinin 600 yıldan fazla yıl dünya üzerinde ilimle adaletle hakkaniyetle huzurla hüküm sürmüş Osmanlı‘nın çocukları olduğunu söyledi.

    "Bu bölgelerden doğan, adeta bir çınar ağacının fidanı çekirdeği gibi bütün dünyaya kök salan yapraklarının altında milyonlarca insanın dallarıyla şeref duyduğu bir büyük imparatorluğun varisi olduklarını" kaydeden Başbakan Yardımcısı, "Şimdi de 90 yıllık cumhuriyetimizle hamdolsun bu dönemde de dünyada en güçlü devletlerden, hatırı sözü dinlenir en büyük ülkelerden birisi halindeyiz. Osmanlı‘nın 20 milyon kilometrekare toprağa sahipti, şimdi ise 780 bin kilometrekare Anadolu toprakları üzerinde yaşıyoruz. Bilelim ki Ortadoğusu‘yla Kuzey Afrika‘sıyla Avrupa‘nın yarısıyla Asya‘sıyla koskoca bir imparatorluğu cihangirhane bir devleti bu topraklarda kurduk. Siz çok şerefli bir tarihin evlatlarısınız. Çok hayırlı işi yapan ecdadımızın torunlarısınız. Cezayir‘e, Mısır‘a, Sudan‘a gidiyorum, Filistin, Suriye ve Ürdüne gidiyorum, Osmanlı‘dan bahsediliyor." diye konuştu.

    Cumalıkızık‘ın köy statüsüne alınması için taleplere de değinen Arınç, bu konuda hazırlıkların yapıldığını, İl Genel Meclisi’nin bu haftaki toplantısında Cumalıkızık‘ın köy olmasını karara bağlayacağını kaydetti.