Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Koptaş: "1915 Olayları Ağır Bir Trajediydi"

Sözde Ermeni soykırımının yıldönümü nedeniyle düzenlenen panelde konuşan Agos Gazatesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, 1915 olaylarının ağır bir trajedi olduğunu söyledi. Koptaş, "Hrant Dink‘in anısını yaşatıyoruz. Bazı şeyleri o görsün ya da hissetsin diye yapıyoruz" dedi.

Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü‘nde düzenlenen panele yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Ermeni vatandaşlar ve öğrenceler katıldı. Sözde soykırıma maruz kaldığı öne sürülen 66 yaşındaki Zübeyde Işık da panele katılarak, konuşmaları dinledi. Açılış konuşmasını yapan yazar-yayıncı Ragıp Zarakolu, 1915 yılındaki acıyı paylaştıklarını belirterek, genç kuşakların çevresinden dinledikleri ile kalmayıp sözde Ermeni soykırımını daha iyi öğrenmeleri gerektiğini

söyledi. Zarakolu, "1915 yılında işlenen suç çok ağır bir suç. Aynı zamanda insanlığa, halka ve yurttaşlara karşı da işlenmiş bir suçtur. Güçlü olan haklıdır, suç işlese bile haklıdır mantığı doğru değildir" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş da, 24 Nisan günü bütün Ermeniler olarak acılarını paylaştıklarını, bugün tek yürek ve tek kalp olduklarını söyledi. Koptaş, "1915 olayları ağır bir trajediydi. 1915‘ten sonra bu topraklarda yaşam da devam etti. 1915‘ten sonra da geride kalanlar bu topraklarda hayatlarını devam ettirdiler. Bizim en büyük örneğimiz Hrant Dink‘tir. Onu kaybettik ama o bizim içimizde yaşıyor hala. Sanki ölmemiş gibi Hrant Dink‘in anısını yaşatıyoruz. Bazı şeyleri de o görsün

ve hissetsin diye yapıyoruz. Dolayısıyla bu sohbetlerimiz devam edecek. Yaptıklarımız ve de yapacaklarımız devam edecek. Devletlerin yaptıkları, hükümetlerin yaptıkları elbette bizi bağlamaz ama devleti ve de hükümetleri doğru yapmaya sevk eden de bizler olmalıyız. O anlamda hepimizin bir sorumluluğu var" diye konuştu.

Kaynak: İHA