Vali Yardımcısı Borazan: Fişleme Yapmadım, Fotoğraf Sanatçısıyım

Antalya’da cumartesi günü Türkiye Komünist Partisi üyelerinin YGS protestosu yaparken, eylemcileri yuhalarken ve fotoğraf çekerken kameralara yansıyan Vali Yardımcısı Metin Borazan, demokratik hakkını kullandığını söyledi.

Vali Yardımcısı Borazan: Fişleme Yapmadım, Fotoğraf Sanatçısıyım
Antalya’da cumartesi günü Türkiye Komünist Partisi üyelerinin YGS protestosu yaparken, eylemcileri yuhalarken ve fotoğraf çekerken kameralara yansıyan Vali Yardımcısı Metin Borazan, demokratik hakkını kullandığını söyledi. Borazan, fotoğraf çekerek fişleme yaptığı iddialarına ise yıllardır, fotoğraf sanatıyla uğraştığını söyleyerek, çektiği kapağını süslediği fotoğrafı göstererek karşılık verdi.

Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan, hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. Borazan, tatil gününde havanın da güzel olmasından istifade ederek eşi ve çocuklarıyla gezintiye çıktığı sırada gerçekleşen olayla ilgili, "Arkadaşlar protesto yürüyüşü yapıyordu. Fotoğrafçılık açısından bu kadar güzel kompozisyon yakalayamazsınız, ben de fotoğraflarını çektim. Niye fişleyeyim. Emniyetin mobebesi var, gazetecilerin kamerası var. O tamamen kuruntudan ibaret. Benim de eşim ve iki çocuğum sınava girdi. Yaptıkları eylemi tasvip etmediğim için onları yuhaladım. Devlet büyüklerini, din adamlarını bu işin içine karıştırıp yuhalamaları, eylem yapmaları ne kadar demokratik ise benimki de o kadar demokratik. Bunun neticesinde insanlara hakaret edip küfretmek mi gerekiyor? Benimle ilgili linçe varır derecede küfrederek haber yapmak onların da seviyesini gösteriyor." diye konuştu.

Vali Yardımcısı olduğu için kendisini eleştirenlerin de devlet memuru olduğunu savunan Borazan, "Konuşmayı kendilerinde hak görüyorlar. Biz konuştuk mu vali yardımcısı oluyoruz. Sen de devlet memurusun kardeşim. Senin kadar biz de okuduk, yazdık, çizdik. Ben tanınmayacağımı düşündüm. Gazeteci arkadaşlardan bir tanesi tanımış. Yoksa ben normal vatandaş gibi tepkimi dile getiriyordum." ifadesini kullandı.

Borazan, protestoya katılanları fotoğraflayarak fişlediği iddialarını ise şu cevabı verdi: "Ben fotoğrafçılık sanatıyla ilgilenen birisiyim. Çektiğim fotolardan kapak resmi olanlar, yayınlananlar var. Yarışmaya girmiş, sergilenmiş fotoğraflarım var. Şu an da halk eğitimin fotoğraf kursuna gidiyorum.” Borazan, kendisine hakaret ve küfür edenlerle ilgili dava açacağını söyleyerek, "Avukat inceliyor, küfür içerikli haber yapan ve mesaj atanlarla cezayı gerektirecek husus tespit ederse dava açacak. Onlar da beni dava edecekmiş. Yuhun neyini dava edecekler anlamadım." dedi.