Cumhurbaşkanı Gül: Türkiye’Nin Her Yerinde Rekorlar Kırılıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde geçen ay kullanılan elektrik miktarının rekor seviyeye yani 74 bin kilovata çıkmış. Aslında Türkiye’nin her yerinde bugün bu rekorlar kırılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde geçen ay kullanılan elektrik miktarının rekor seviyeye yani 74 bin kilovata çıkmış. Aslında Türkiye’nin her yerinde bugün bu rekorlar kırılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Organize sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan meslek lisesinin temel atma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, buradaki konuşmasında meslek lisesinin önemine vurgu yaptı. Gül, Kayseri’nin sanayisi başta olmak üzere her yönüyle örnek alınan şehir olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye’de örnek gösterilen büyük bir organize sanayi bölgesine sahip. Kayseri’nin örnek gösterilen birçok yanı vardır. Ama sanayileşmesi ve organize sanayi bölgesinin düzenli olarak faaliyetlerine devam etmesi her yerde konuşuluyor. 2004 yılında burada yüzlerde yeni fabrikaların temelini atmıştık. O zaman birçok kişi ‘bunlar acaba sadece gösterişte mi kalacak’ diye sorguluyordu. Daha sonraki dönemde Kayseri’ye geldiğim de bölgeyi gezer ve görürüm. Çok şükür şimdi hepsi üretimde ve binlerce insan istihdam edildi. Sayın başkan, geçen ay bölgenin elektrik tüketiminde rekor seviyeye ulaşarak 74 bin kilovat olduğunu söyledi. Türkiye’de her yerde rekorlar kırılıyor. Burada da kırıldı. 48 binin üzerinde sigortalı var. Burası ayrı bir şehir demektir. Kayseri’ye gelirken iki şeye dikkat ederim. Özellikle biri Yemlihan Barajı. Barajın üzerinden gelirken, Kayseri üzerinde oluşan gölü seyretmekten büyük zevk alırım. Diğeri ise şehrin Ankara’dan gelirken sağında kalan kısım. Organize Sanayi bölgesi. Buralardan büyük bir gurur ve zevk duyarım. Gördüğünüz alanlar bahçe olsa bile ayrı bir zevk verir. Ama buralar da fabrikalar var. Her biri bahçe gibi. O nedenle insan zevk alıyor. Burada insanlarımız istihdam ediliyor. Milyon, milyar dolarlık ihracatlar yapılıyor. Burası üretim merkezidir."

"EĞİTİMLİ İLE ALAYLI İNSANLARIN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLER ARASINDAKİ FARKI SANAYİCİ İYİ BİLİR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bölgenin üretim merkezi olduğunu belirterek, "Yüksek teknoloji ile en yüksek kalitede üretilen ürünlerin hepsi dünya standartlarında olması gerekir. Bunun için üretenlerin eğitimi önemli. Teknik eleman ve her seviyede çalışanların eğitimi şart. Eğitimli ile alaylı insanların ürettiği ürünler arasındaki farkı sanayici iyi bilir. Bu okula ondan dolayı çok büyük değer veriyorum. Burada okuyacak çocuklarımızın önü açık olacak. İşleri hazır olacak. Burada eğitim alırken sosyal imkanlar sayesinde kendilerini sosyal olarak da geliştirecektir. Pansiyonu olması ise ayrı bir önem taşıyacak. Bu konuda sanayicimizi tebrik ediyorum. Böyle bir eğitim merkezinin temelini atmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra meslek lisesinin yapımı için Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata arasında imzalanan protokole imza attı. Daha sonra meslek lisesinin temeli atıldı.