Mhp‘li Bal Tkb Sakarya Şubesini Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Şenol Bal, Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesini ziyaret etti.

Kalabalık partili kadın grubuyla derneğe gelen Bal, Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetimiyle kadın sorunlarını konuştu. TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan, kadın sorunlarının çok fazla olduğunu ve bunların başında şiddet ve kadın cinayetleri olduğunu söyledi.

Sorunların çözümü konusunda mecliste bulunan kadın milletvekillerinin bir araya gelmesi gerektiğini savunan Yağan, “Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de töre cinayetleri, şiddet mevcut. Her zaman da dile getirdik, çözüm için çalıştık. Ama ne yazık ki erkek milletvekillerimiz bu konuyu çözemediler. Biz istiyoruz ki, mecliste bulunan kadın milletvekillerimiz bir araya gelsin ve bu sorunu çözsün” dedi.

Partilerin de kadınlara önem vermesini isteyen Yağan, “Partiler mutlaka kadınlara yer açmalı ve milletvekili olmaları için ellerinden geleni yapmalıdır. Biz kadın milletvekillerinin meclisimizde daha çok olmasını istiyoruz” diye konuştu.

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal ise MHP‘nin kadınlara önem veren partilerin başında olduğunu dile getirerek, “Önümüzdeki seçimlerde bunu daha net göreceksiniz” dedi. Kendisinin de sivil toplum örgütü başkanlığını yürüttüğünü söyleyen Bal, meclisteki kadın oranının yüzde 30 - 40 olması gerektiğini savunarak, “Ama kadınlarımız mutlaka adaylarını belirlemeli ve onların arkasında durmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA