Kapadokya Berlin Turizm Fuarı‘nda Tanıtılacak

Peribacaları ile ünlü, Türkiye‘nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, Almanya‘nın başkenti Belin‘de düzenlenecek olan turizm fuarında tanıtılacak. Fuara Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş‘ta katılacak.

Doğa harikası peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı kentleri ile ünlü, Türkiye‘nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin yurt dışında tanıtımına yönelik çalışmalar sürüyor. Her yıl yaklaşık 2 Milyon‘u aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bölgeye daha fazla turist çekebilmek için Kapadokya Turizm Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği tarafından oluşturulan Destinaion Cappadocia çalışmalarını sürdürüyor.

Destinaion Cappadocia Turizm Komisyon Encümeni ve KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, 9-13 Mart tarihleri arasında Almanya‘da gerçekleştirilecek olan Berlin Turizm Fuarı‘nın Kapadokya bölgesi için büyük önemi olduğunu ifade etti. Kapadokya bölgesine gelen yabancı turistlerin önemli bir bölümünü Almanların oluşturduğunu ifade eden Demir, fuarda Alman turizm seyahat acentelerinin yanı sıra Avrupa‘nın çeşitli ülkelerinden gelen turizmciler ile de bir araya gelme fırsatı bulacaklarını belirtti. Fuara bölge turizmcileri ile birlikte Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş‘ın da katılacağını kaydeden Demir, "Yurt dışı turizm fuarlarına büyük önem veriyoruz.Son yıllarda katıldığımız fuarlardaki etkili tanıtım faaliyetleri ile birlikte bölgemize gelen turist sayısında ciddi artışlar oldu. Almanya bu açıdan bizler için çok önemli. Burada da sanıyorum büyük bir ilgiyle karşılaşacağız" dedi.

Kaynak: İHA