Havacılık Sektörü Dernek Çatısı Altında Toplanıyor

Eskişehir Sanayi Odası‘nda (ESO) havacılık sektörünün geleceğini yönelik yapılan toplantıda "Eskişehir Havacılık ve Uzay Sanayi İş Kümesi Derneği‘nin kurulmasına karar verildiği bildirildi.

ESO’da gerçekleştirilen toplantı ile alınan bu kararlarla 8 kişiden oluşturulan kurucular heyeti, Mart ayı ortasına kadar dernek kuruluşunu tamamlayacaklar.

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir’in başkanlığında ESO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Türk Hava Kurumu İnönü Meydan İşletme Müdürü Hadi Sandıkçıoğlu ile TUSAŞ A.Ş, Alp Havacılık A.Ş, Savronik Elektronik A.Ş, Coşkunöz A.Ş, Nümerik Makine, Aycan Makine, Derin Makine, Aydıngör Makine, Arıkan Kriko A.Ş, Atard A.Ş, Aydın Torna firmalarının üst düzey yetkilileri ve ESO’nun konuyla ilgili kuruluşları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Özaydemir, savunma ve havacılık sektörünün Eskişehir’in en önemli sanayi kollarından biri olduğunu belirterek, “Şehrimizin ekonomisinde havacılık sektörü ihracatta yüzde 20 pay almaktadır. Oldukça ciddi bir paya sahip alan bu sektörümüzü daha ileriye taşımak ve kentimizi bu sektörün merkezi haline getirmek için adımlarımızı hızlandırdık. Kümelenme ve dernek çatısı altında bir araya gelen şehrimizin havacılık ile savunma sektöründeki önemli firmaları ve kurumları bu alanda çok büyük işler başaracaklardır. Çünkü rekabet içinde işbirliği sağlarsak ülkemizi dolayısıyla da şehrimizi önemli bir merkez haline getirebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA