Menderes‘te Okuma Yazma Seferberliği Hızla Devam Ediyor

İzmir Menderes ilçesinde, Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından okuma yazma seferberliği başlatıldı. İlk etap kursuna başlayan 155 kişiden okuma yazma öğrenen 153‘üne, toplam 50 bin liraya yakın nakdi yardım verildi.

Kaymakam Kurtbeyoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılan "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında memurlarına, kapı kapı dolaşılarak okuma yazma bilmeyenleri belirleyip ikna etmesi talimatı verdi. Okula başlayanlara önce gıda yardımı yapıldı ve çeşitli hediyeler verildi. 155 okumaz yazmazın gönüllü olarak katıldığı kursları, 153 kişi başarıyla tamamladı.

75 bin nüfuslu Menderes ilçesinin mahallelerindeki belge törenlerine Kurtbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Kaçan, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Akpınar ve birim amirleri katıldı. Tekeli Mahallesi‘ndeki tören, Şehit Er İbrahim Kocagöbek İlköğretim Okulu’nda düzenlendi. 35 başarılı kursiyerin belge aldığı törene vatandaşlar da ilgi gösterdi.

KAYMAKAM ÖZÜR DİLEDİ

Okul bahçesindeki törende konuşan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, okuma yazma bilmeyenler bulunmasının kabahatinin kendinde olduğunu belirterek özür diledi. Kurtbeyoğlu, “Okuma ve yazma, kişiye büyük kolaylıklar sağlar. İnsan daha önce başkalarından bölük pörçük, kulak dolgunluğuyla öğrenmek zorunda kaldığı bilgileri, çeşitli kitapları okuyarak tek başına elde edebilir. Okuma yazma bilmediği zamanlarda bir yakınına mektubunu başkasına yazdırmak zorunda kalan insan, yazmayı öğrendikten sonra her dileğini kendi kalemiyle dile getirme mutluluğuna erer. Öğrenmenin en sağlam ve yararlı yolu, kişinin doğrudan bilgi edinmesidir, bu da okuyup yazarak gerçekleşir. Bugün okuma yazma öğrendiniz. Size, ‘Okula gidip de âlim mi olacaksınız?‘ diyenlere inat, okuma sevginizi sürdürmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

İŞ KURACAKLAR

Kampanya kapsamında okuma yazma öğrenenlere belgelerini veren Kaymakam Kurtbeyoğlu, toplam 50 bin liralık nakdi ödülleri dağıttı. Programın ardından sınıfta kursiyerlerin dertlerini dinleyen Kurtbeyoğlu‘na en çok iş isteği geldi. KPSS’de başarılı olamadıkları için devlet dairelerinde kendileri ve eğitim alamamış yakınlarının iş bulamadığını belirten kursiyerler destek istedi. Kurtbeyoğlu ise becerikli vatandaşlarla birlikte istihdamı arttırmak için iş kurma teklifinde bulundu. Yeni başlangıç yapacak girişimcilere, 15 bin liraya kadar destek verileceğini söyledi.

YÜKSEKOKULA GİDECEKLER

Kendileri için okuma bayramı olduğunu söyleyerek büyük sevinç yaşayan kursiyerler, ödül töreni için büyük hazırlıklar yaptı. Börekler, gözlemeler, tatlı ve pastalar pişiren Tekelili hanımlar, ellerine de kına yaktı. Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu‘na teşekkürlerini bir demet çiçekle ifade ettiler. Çeşitli sebeplerle eğitim alamadıklarını belirten kursiyerler, önümüzdeki dönemde yüksekokula gitme hedefinde olduklarını vurguladı. Gıda yardımı ve yarım cumhuriyet altını değerinde nakdi yardım alan kursiyerlerden kimi parasını askerdeki oğluna göndereceğini, kimi ise okuma yazmasını geliştirmek için kitap ve dergiler alacağını söyledi.