Kamu Düzeni Ve Güvenliği Müsteşarlığı Binası Açılış Töreni

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ’’İstiyoruz ki Türkiye’nin bütün sorunları siyaset ortamında ve en ileri şekilde konuşulsun. Hiç kimse terörden medet ummasın, siyaseti terör desteğiyle, terör gölgesinde yapmasın’’ dedi.

Bakan Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı binasının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Atalay, müsteşarlığın kurulması ile şu anda terörle mücadele konusundaki koordinasyonun tam anlamıyla sağlandığını söyledi.

Müsteşarlığın terörle mücadelede daha çok anlamaya, analize ve araştırmaya dayalı çalışacağını ifade eden Atalay, müsteşarlığın düşünce ve araştırma kuruluşları ile ve bütün kurumlarla çok yakın iletişim içerisinde olduğunu bildirdi.

Seçim Kanunu gereği İçişleri Bakanı olarak görevinin son günlerinde olduğunu da belirten Atalay, bugün TBMM’den seçim kararının çıkmasının beklendiğini kaydetti. Bu kararla birlikte İçişleri Bakanı olarak istifa etmesi gereken sürenin başlayacağını belirten Atalay, Başbakan Erdoğan’ın kendisine duyduğu güvene layık olmaya çalıştığını belirterek Erdoğan’a teşekkür etti.

Hükümetleri döneminde Türkiye’nin, asayiş yönünden en iyi dönemini yaşadığını belirten Atalay, "Şu anda Türkiye, dünyanın, özellikle Avrupa’nın en güvenli ülkesidir. Şehirlerimizin güvenliği bütün şehirlerle mukayese edildiğinde daha ileridedir. Elimizde uluslararası istatistik ofislerinin verileri var, bunu biliyoruz. Geliştirdiğimiz yeni yöntemlerle iç asayişte gerçekten çok mesafe aldık" dedi.

Genel seçimlerin yaklaştığına da işarete den Atalay, "Türkiye’de siyasetin önü açıktır. Yeni bir seçim dönemine giriyoruz. İstiyoruz ki Türkiye’nin bütün sorunları siyaset ortamında ve en ileri şekilde konuşulsun. Hiç kimse terörden medet ummasın, siyaseti terör desteğiyle, terör gölgesinde yapmasın. Biz, işte bu kurumlarımızı ve bu çalışmalarımızı, işte bunun için gerçekleştiriyoruz. Demokrasimiz derinleşiyor, siyasetin alanı açık, herkes her düşündüğünü gelsin, açık siyaset yaparak burada savunsun ve

Türkiye yoluna böyle devam etsin" diye konuştu.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ise, müsteşarlığın terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamak için kurulduğunu dile getirdi. Güler, demokrasiyi esas alan demokratikleşme sürecinin devam ettirilmesi ve sivil toplumun güçlendirilmesine önem veren güvenlik tedbirlerinin yanı sıra sosyal ve ekonomik tedbirlerin de yer aldığı çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Terörle mücadelede bir hafıza oluşturulması

için bu alanda bir arşiv ve dokümantasyon merkezi oluşturulacağını belirten Güler, bu sayede terörle mücadele konusundaki tecrübelerin ve elde edilen sonuçların değerlendirilebileceğini söyledi.

Kaynak: İHA