Hastanede Tedavi Gören Öğrencilere Gönüllü Olarak Ders Veriyor

Muş Merkeze bağlı Özdilek Köyü‘nde sınıf öğretmenliği yapan İbrahim Celayir, Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören öğrencilere, her gün gönüllü olarak ders veriyor.

Muş Merkeze bağlı Özdilek Köyü‘nde sınıf öğretmenliği yapan İbrahim Celayir, Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören öğrencilere, her gün gönüllü olarak ders veriyor.

Hasta öğrencisini ziyaret ederken, öğrencisi gibi birçok çocuğun tedavi olduğu için eğitiminden geri kaldığını fark eden Celayir, hastanede tedavi gören çocuklara ders verme fikrini hastane yönetimi ile paylaştığını söyledi. Hasta öğrencilere gönüllü ders veren Celayir, yaklaşık 2 aydan beri çocukların eğitimden geri kalmamaları için çaba harcıyor.

Hastane yönetimi tarafından aldığı olumlu cevap üzerine gerekli izinleri alarak, öğlenden sonraları her gün düzenli bir şekilde hastaneye gelip çocuklara ders vermeye başlayan İbrahim Celayir, "Her şeyin bir zekatı olduğu gibi eğitimin de bir zekatı var. Ben de eğitimimin zekatını bu şekilde veriyorum.” diye konuştu.

Bugüne kadar yaklaşık 90 hastaya ders verdiğini söyleyen Celayir, hastaneye gönüllü olarak öğleden sonra ders anlatmaya geldiğini ifade etti. Celayir, şöyle dedi:

"Yaklaşık olarak 2,5 ay önce bir öğrencim 3 haftalık bir tedavi için hastaneye gelmişti. Ben onu ziyarete geldiğimde burada birçok öğrencinin, derslerinden geri kaldığını gördüm ve böyle bir işe giriştim. Gerekli resmi izinleri aldıktan sonra yaklaşık 2 aydan beri hastanede öğleden sonraları, asli görevimin dışında burada tedavi olan öğrencilere ders veriyorum. Bugüne kadar yaklaşık olarak 85 ile 90 arasında hasta çocuk ile ayrı ayrı ilgilendim. Hastalar arasında üç ile beş gün arasında kalan olurken, 10 günden fazla kalan hasta öğrencilerim de oldu. Öğrencilerimiz, okuldan geri kaldıklarında dolayısı ile derslerinden de geri kalıyorlar. Birinci sınıfta okuyup da okuma yazmayı yeni sökenler 10 gün boyunca okuldan ayrı kalırlarsa, eğitim öğretime 2 ay daha geriden başlamalarına neden olur. Biz de burada öğrencilerimize ders vererek okuldaki arkadaşlarından geri kalmalarına engel olmuş oluyoruz.”

Velilere yönelik çalışma yaptığını da belirten Celayir, okuma yazma bilmeyen bir kadının da hastanede kendisinden okuma yazma öğrendiğini söyledi.

İlyas Sami İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Tuba Başak, hasta olduğu için hastanede tedavi gördüğünü ve derslerinde geri kaldığına dikkat çekerek, “Hastanede tedavi gördüğüm için derslerimden geri kalıyordum. Öğretmenim her gün gelip bana ders veriyor. Ben de böylelikle derslerimden geri kalmamış oluyorum.” dedi.

BAŞHEKİM: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN FAYDALI BİR UYGULAMA

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ümit Korucuoğlu da bu tür bir uygulamanın hastalar için olumlu sonuç verdiğini söyledi. Başhekim Korucuoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Öğretmenimiz, önce bize gelip projesini anlattı. Kendisinin fikrini çok olumlu karşıladık. Hocamız her gün gelip gönüllü olarak hastanede tedavi olan öğrencilere ders vereceğini söyledi. Biz de bu uygulamanın, tedavi ettiğimiz çocuklar için olumlu olacağını düşündük. Çünkü uzun süreli yatan, kronik hastalıkları olan ve birkaç ay tedavisi süren hastalarımız olabiliyor. Tedavi oldukları için eğitimleri sekteye uğramış oluyor hem de psikolojik olarak sorunları olabiliyor. Böyle bir uygulamanın, hem çocukların eğitimine katkısı sağlayacağını hem de onları psikolojik olarak rahatlatacağını düşündük. Gerekli yazışmalar ve izinleri sağladıktan sonra hocamız uygulamaya başladı. Eğitim süresince aldığımız geri bildirimler ise çok olumlu. Çocuklarımız için faydalı bir uygulama olduğunu düşünmekteyiz.”

Gönüllü olarak hastanede tedavi gören Hasköy Merkez Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi İpek Erdek ve Merkez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Hilal Balkaya’ya ders veren İbrahim Celayir, öğrenci velileri tarafından da takdir ediliyor.