Antalya‘Daki Çanakkale Çadırı‘Nı Bir Haftada 150 Bin Kişi Gezdi

Antalya’da kurulan, Çanakkale Savaş Alanları Çadırı’nı 9 günde 150 bin kişi gezdi. Bir hafta açık kalması planlanan çadırın yoğun ilgi görmesi üzerine süre uzatıldı.

Antalya’da kurulan, Çanakkale Savaş Alanları Çadırı’nı 9 günde 150 bin kişi gezdi. Bir hafta açık kalması planlanan çadırın yoğun ilgi görmesi üzerine süre uzatıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 96. yıl dönümü Antalya’da ilginç bir etkinlikle anılıyor. Antalya Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Kepez Belediyesi tarafından ‘Bir Destandır Çanakkale’ adıyla düzenlenen etkinliğin içinde yer alan çadır büyük ilgi görüyor. Çanakkale savaşının anlatıldığı ve yeniden canlandırıldığı çadır her gün binlerce kişiyi ağırlıyor. Çanakkale Savaş Alanları Çadırı’nı 9 günde 150 bin kişi gezdi. Bir hafta açık kalması planlanan çadıra yoğun ilgi olunca süre iki haftaya çıkarıldı.

Kepez ilçesinde kurulan bin 500 metrekare büyüklüğündeki çadır iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Çanakkale’yi anlatan konferanslar düzenlenirken, diğerinde savaş yeniden canlandırılıyor. Tamamı öğretmenlerden oluşan amatör oyuncular Çanakkale’yi tiyatro oyunlarıyla anlatıyor. 4 oyundan oluşan tiyatro gösterilerinde “Seyit Onbaşı, Yarbay Mustafa Kemal, Sevkiyat, Silahını Vermeyen Asker” temsilleri sahneleniyor. Çadırın içinde ayrıca Çanakkale’yi anlatan siperler, şehitlikler, 57. Alay Anıtı, Kilitbahir ve Çimenlik kalelerinin maketi yer alıyor. Çadırın önünde ise Çanakkale Şehitleri Anıtı yükseliyor.

Çanakkale Savaş Alanları Çadırı, Antalyalılardan yoğun ilgi görüyor. Çadırı, her gün binlerce kişi ziyaret ediyor. Ziyaretçileri Çanakkaleli rehberler ve öğretmenler bilgilendiriyor.

    Antalya Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ogan Yurtseven, bir hafta açık kalmasını planladıkları çadırın yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Süreyi bir hafta daha uzattık. 9 gündür açık olan çadırımızı şuana kadar 150 bin kişi gezdi.” dedi. Çadırı gezen öğrencilerden Ece Maltaş, “Çanakkale’nin kutsal bir il olduğunu düşünüyorum. Çok güzel anlatmışlar.” derken, ziyaretçi öğretmen Mustafa Çiftçi duygularını şu sözlerle ifade etti: “1915’te Çanakkale’de o cephede savaşan bir er olmak isterdim. İliklerime kadar o anı yaşadım.”