Alara Fidan Fresh Antalya Fuarına Katıldı

Bursa’nın yaş meyve üretiminde lider kuruluşu Alara Fidan, Türkiye’nin tek uluslararası meyve sebze fuarı olan ve bu yıl beşincisi düzenlenen Fresh Antalya Fuarı’na katıldı.

Bursa’nın yaş meyve üretiminde lider kuruluşu Alara Fidan, Türkiye’nin tek uluslararası meyve sebze fuarı olan ve bu yıl beşincisi düzenlenen Fresh Antalya Fuarı’na katıldı.

Türkiye’nin yedi farklı ilinde, 15 meyve bahçesinde, 4500 dekarın üzerinde, patentli yeni çeşit kayısı, kiraz, nektarin, Japon eriği, nar, elma, incir, Trabzon hurması yetiştiren Alara Fidan, 17-19 Mart tarihlerinde beşincisi düzenlenen Türkiye’nin tek Uluslararası Meyve, Sebze, Lojistik ve Teknoloji Fuarı Fresh Antalya Fuarı’na katıldı.

Meyve-sebze, ambalaj ve makine sanayi, soğuk zincir, depolama ve lojistik sektöründen katılımcılara ev sahipliği yapan ve üç gün süren fuara katılan Alara Fidan, dünyanın birçok bölgesinden, özellikle Rusya, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden ziyaretçileri ağırladı.

BUGİAD tarafından yılın işadamı seçilen Alara Fidan CEO’su Yavuz Taner, Alara Fidan’ın her geçen sene artan, patentli, yeni çeşit meyve türleri ve yeni nar çeşidi Alara Nar’ın büyük ilgi ve talep gördüğünü, stantlarının Türkiye ve yurtdışından gelen ziyaretçilerin ilgisini çektiğini söyledi. Türkiye’de Japon erik, nektarin üretimine başlanması çok eskiye dayanmamasına rağmen, özellikle Çukurova ve Akdeniz bölgesinde, bu meyvelerin üretimini her geçen sene artırarak devam ettiklerini belirtti.

Taner, şunları söyledi: "Alara Fidan, Fresh Antalya Fuarı’ndaki standında Çukurova ve Akdeniz bölgesinde oluşturmaya çalıştığı, entegre meyve üretim, paketleme ve pazarlama sistemini hem yerel üreticilerle hem de ulusal ve uluslararası market, toptancı, ithalatçı ve ihracatçılarla paylaşma fırsatını buldu. Kendi üretimimizin yanı sıra, doğru çeşit fidan tedariğini sağladığımız üretici bahçelerinin bakım, hasat, paketleme, depolama, pazarlama ve satış faaliyetlerini de yürütüyoruz. Alara Fidan, üreticiler ile ortak yürütülen bu proje sayesinde doğru çeşit, kaliteli, sürekli, maksimum verimli pazar payı olan meyveleri hem iç hem de dış pazarda en iyi fiyatla değerlendirerek, hem yöresel üreticilere hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir."

Taner Fresh Antalya Fuarı süresince, Alara Fidan bahçelerinde yetişen meyve çeşitlerine büyük ilgi ve talebin oluşmasının, Türkiye genelinde bu ürünlerin yetiştirilmesini teşvik edecek bir faktör olarak görüldüğünü söyledi. Taş çekirdekli meyve sektörünün lideri olarak katıldıkları Fresh Antalya Fuarı’nın Alara için yeni iş anlaşmaları ve olumlu görüşmelerin yapıldığı bir buluşma noktası olduğunu belirtti.