Atatürk’Ün Tarsus’A Gelişinin 88. Yıldönümü Kutlandı

Atatürk‘ün Tarsus‘a gelişinin 88.

Atatürk‘ün Tarsus‘a gelişinin 88. yıldönümü törenlerle kutlandı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katıldığı tören halkın yoğun ilgisiyle Tarsus tren garında başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve beraberindeki heyeti Tarsus halkı yol kenarlarında ellerinde çiçeklerle karşıladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 88.yılını kutlamanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Böyle mutlu ve umutlu bir günde KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da gelişinin Tarsus halkını sevindirdiğini belirten Kocamaz, kendisine teşekkür etti.

Atatürk’ün anıtına çelenk bırakan Eroğlu ise, Tarsus’taki törende olmaktan duyduğu mennuniyeti dile getirdi. Eroğlu, "KKTC halkı hepinizi kardeş olarak görüyor. Size KKTC halkından selam getirdim. Anavatan Türkiye ve KKTC, et ve tırnak gibidir. Kıbrıs Türkü, Türkiye‘yi anavatan olarak görmektedir. Çünkü hepimizini dini bir, dili bir. Önderimiz Atatürk‘ten aldığımız ilhamla yıllardır bir devlet olma kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bugün KKTC Cumhurbaşkanı olarak sizlere hitap etmekten de onur duymaktayım.’’ dedi.