Kuşadası Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı

Kuşadası Belediyesi mart ayı olağan belediye meclisi toplantısı yapıldı. Ek gündem maddeleriyle birlikte sekiz gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantıya katılmayan AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Naile Göçen Çukurova’nın mazeret dilekçesi okundu ve DSPli Belediye Meclisi Üyesi Faik Alp’in red oyuna karşılık 23 oyla dilekçe kabul edildi. Kuşadası Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi Başkanı M. Esat Altungün, ilave maddeleri okuyup gündeme alınmasını oylamaya sundu. Uluslararası Berlin Turizm Fuarına Belediye Meclisi üyeleri Ömer Günel, Yusuf Güneş ve Murat Saraç’ın katılması, burs alan öğrenciler için ek kontenjan verilmesi, Ahmet Kireç, Leziz Uyanık ve Erdoğan Elçi’nin vermiş olduğu tabelalarla ilgili önerge, Efes 2-3 Evlerinin imar sorunu, Çevre Yolu düzenlemesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Mavi Şiir Yarışması için ödül verilmesi, Behçet Alp’in Uydukent ile ilgili soru önergesi, Tacettin Özden’in doğalgaz ve yol, yaya geçidi ve sinyalizasyon ile ilgili soru önergelerinin gündeme alınması oylandı ve tüm maddeler oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin ilk maddesi olan açılışın ardından gündemin ikinci maddesine geçildi ve 23 Şubat tarihinde yapılan olağanüstü meclis toplantısının tutanağı oylandı ve oybirliği ile kabul edildi. Bilindiği gibi 23 Şubat tarihli toplantı sonrasında TURBAN Tesisleri olarak da bilinen ve KUTAV tarafından işletilen, mülkiyeti Kuşadası Belediyesine ait yerde yapılması planlanan “Hilton Garden İnn” Otel ile ilgili yatırım talebi hakkında Belediye Encümen Salonunda yatırımcı Naile Göçen Çukurova’nın girişimiyle proje tanıtım toplantısı düzenlenmiş, yatırım ve yatırımcı hakkında toplantıya katılan meclis üyeleri bilgilendirilmişti. Toplantının sonunda hukuksal süreçlerin tamamlanması sonunda konunun Belediye Meclisinde görüşülmesi doğrultusunda prensip kararı alınmış ve bir özel komisyon kurulmuştu. Yatırımcının hukuksal süreci tamamlama yönünde çabaları devam ederken komisyonda tapu kayıtlarını ve Özelleştirme İdaresi’nin tahsis-hibe şartlarını araştırarak bir rapor hazırlanması istenmişti. Bu doğrultuda komisyonun hazırladığı rapor okundu. Buna göre raporda; Özelleştirme İdaresi’nin TURBAN Tesisleri olarak bilinen yeri Kuşadası Belediyesi’ne şartlı devir ettiği, bu şart ve şerhin ancak Bakanlar Kurulu Kararı ile kaldırılabileceği, yatırımcının bir yıllak çabalarına rağmen bu şerhin kaldırılmasının sağlanamadığı belirtilerek, komisyon olarak Belediye Meclisinde karara bağlanacak bir durumda olmadığı tespiti yapıldı. Görevini tamamlayan komisyon ise feshedildi.

Ardından gündemin üçüncü maddesi, başkanlıktan gelen bir konu olmadığından görüşülmezken, gündemin dördüncü maddesine geçildi. İmar plan tadilatlarına itirazların görüşüldüğü dördüncü maddenin birinci bendinde, 142 ada 2 parsel ile ilgili Mimarlar Odası’nın itirazı görüşüldü. İmar Komisyonu Başkanı Leziz Uyanık konu ile ilgili komisyon raporunu okudu ve oylamaya geçildi. DSP ve AKP gruplarının toplam 8 çekimser oyuna karşılık, itiraz 17 oy ile reddedildi. Daha sonra 934 ada 15 parsel ile ilgili Kuşadası Mimarlar Odası ile DSP grubunun itirazları görüşüldü. Mimarlar Odası’nın itirazı 1 çekimser ve 7 kabul oyuna karşılık 17 oy ile reddedilirken, DSP Grubunun itirazı ise 8 kabul oyuna karşılık 18 oyla reddedildi.

Gündemin dördüncü maddesinin ikinci bendinde ise tevhit ve kamu lehine bedelsiz terk ile ilgili konu görüşüldü ve yapılan oylamada 5 çekimser oya karşılık 20 oyla kabul edildi. Dördüncü maddenin üçüncü bendinde görüşülen boş kadro değişikliği oybirliği ile kabul edilirken, dördüncü maddenin dördüncü bendinde görüşülen ek bütçe talebi 6 çekimser oya karşılık 19 oyla kabul edildi. Dördüncü maddenin beşinci bendinde gündeme gelen 11 imar plan tadilatı görüşülmek üzere oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Daha sonra beşinci maddeye geçildi. Beşinci maddenin birinci bendinde hazırlanan Kadın Danışma Merkezi yönetmeliği oy birliği ile kabul edilirken, Kadın ve Çocuk Sığınma Evi yönetmeliğinin hazırlanması için hukuk komisyonuna havale edilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Estetik kurul oluşturulması hakkındaki beşinci maddenin ikinci bendinde önce hukuk komisyonu ile imar komisyonunun raporları okundu. Söz alan Tacettin Özden’in görüşlerini belirtmesinin ardından yapılan oylamada, estetik kurulu yönetmeliği ile estetik kurul oluşturulması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinin üçüncü bendinde ise aşevi yönetmeliği görüşüldü. Plan ve bütçe komisyonu ile hukuk komisyonunun raporlarının okunmasının ardından hazırlanan yönetmelik oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin beşinci maddesinin dördüncü bendine geçildi. İmar komisyonuna önceden havale edilmiş imar tadilatlarının görüşüldüğü gündem maddesinde ilk olarak 142 ada 2 parsel ile ilgili imar talebi 7 çekimser oya karşılık 18 oyla kabul edildi. 949 ada 108 parsel ile ilgili imar komisyonu raporu okunarak oylandı ve 1 çekimser oya karşılık 24 oyla kabul edildi. 317 ada 218 parsel ile ilgili rapor oybirliği ile kabul edilirken, 967 ada 43 parsel ile ilgili oylama 1 red ve 7 çekimser oya karşılık 17 oyla kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinin birinci bendinde Kuşadası Belediyesi adına Berlin Uluslararası Turizm Fuarına Murat Saraç, Yusuf Güneş ve Ömer Günel’in katılmaları oy birliği ile kabul edilirken, öğrenci bursları için ek kontenjan açılması ile ilgili altıncı maddenin ikinci bendi de oy birliği ile kabul edildi. Altıncı maddenin üçüncü bendinde Ahmet Kireç, Erdoğan Elçi ve Leziz Uyanık’ın verdikleri tabelalarla ilgili önerge de oy birliği ile kabul edildi.

Efes 2-3 Evleri ile ilgili imar sorununun gündemden düşürülmesi hakkındaki altıncı maddenin dördüncü bendi oybirliği ile kabul edildi. Çevre yolu düzenlemesi ile ilgili altıncı maddenin beşinci bendinde ise konunun imar komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edilirken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Mavi Şiir Yarışması için ödül verilmesi hakkındaki altıncı maddenin altıncı bendi de oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin yedinci maddesine geçildi ve yedinci maddenin ilk bendinde Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, DSP’li Belediye Meclisi Üyesi Behçet Alp’in Uydukent ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Oylamaya gerek olmadığından bir sonraki maddeye geçildi. Yedinci maddenin ikinci bendine geçildi. AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Tacettin Özden’in doğalgaz, yol, yaya geçidi ve sinyalizasyon ile ilgili soru önergesi ile ilgili olarak Belediye Başkanı M. Esat Altungün çeşitli açıklamalarda bulundu.

Gündemin sekizinci ve son maddesinde ise bir sonraki belediye meclisi toplantısının 5 Nisan 2011 Salı günü saat 10.00’da yapılması oybirliği ile kabul edildi.

(ZH-

Kaynak: İHA