Kars Belediyesi Sodes Projeleri İle Vatandaşların Evlerine Gidiyor

Kars Belediyesi’nce SODES kapsamında 2011 yılında “Engelsiz Kadın Dostu Parklar” Projesi’nde yer alan 5 park ve 1 meydan giriş ve çıkışları engelli vatandaşlara göre planlanarak yapılarak hayata geçirildi.

Parklar da engellilerin kullanması için 2 engelli salıncak, fitnes grubu, 3 park da gerçekleştirilmiş olup, bu aletlerin engelli vatandaşların da kullanabileceği cinsleri tercih edildi. 3 fitnes grubundan 1’inin (10 lu) elemanlarının 4 tanesi engelli vatandaşlar için olacak ve şehir merkezinde önümüzdeki günlerde kurulacak.SODES 2011 Projesi kapsamında yine engelli çocuklar için düşünülen ve Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan “Engelleri Aştım Oyun Oynayabilirim” projesini kabul edilip ve 2012 bahar sezonunda uygulamaya geçirilecek olan proje ile engelli çocukların oynayabileceği ailesinin vakit geçirebileceği park yapılarak hizmete açılacak.

Öte yandan Kars Belediye Başkanlığı’nca hayata geçirilen SODES kapsamında il genelinde “Yalnız Değilsiniz” projesi ile 48 kimsesiz vatandaşa evlerinde temizlik ve sağlık bakımı veriliyor. 48 ailenin engelli bireyleri olanlara öncelik tanınıyor. Hizmet alan 48 aileden 4 kişi zihinsel engelli, 2 kişi fiziksel engelli (yatalak), 2 kişi fiziksel engelli (ayakta), 1 kişi görme engelli olduğundan bunun belediye tarafından ameliyatı görme sorunu yapılan başarılı ameliyat sonrasında giderildi. Proje kapsamında hastaların hastane kontrol ve ulaşımları belediye tarafından karşılanıyor.Kentsel Dönüşüm Projesi’nde gerçekleşecek konut edindirme programında Zihinsel Engelli çocuk sahibi 1 anneye öncelik verildi.. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un girişimi ile bu vatandaşın konut sorunu çözüldü.Kars Belediye Başkanlığı tarafından SODES projesi kapsamında hayata geçirilen projeler ile kentte maddi durumu iyi olmayan, kimsesiz ailelere yapılan hizmetlerin artırılarak devam edeceği kaydedildi.
Kaynak: İHA