Organlarıyla 4 Kişiyi Hayata Bağladı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde yapılan operasyonla yıllardır organ bekleyen 2 böbrek ve bir karaciğer hastası sağlığına kavuştu.

Aynı kadavradan çıkarılan kalp ise Antalyalı bir vatandaşı hayata bağladı.

İnegöl Devlet Hastanesi`nde beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybeden 36 yaşındaki bir vatandaş, organ bekleyen 4 hastanın hayata yeniden tutunmasını sağladı. Bağışlanan böbreklerden biri Bursa`da Mustafa Şekerdağ`a, diğeri Nuriye Kömür`e, karaciğer Hasan Hüseyin Yener`e, kalp ise Antalya`da bir hastaya nakledildi.

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Fuat Erdem, hastanelerinde hayatını kaybeden vatandaşın kalbi, böbrekleri ve karaciğerinin, Bursa Bölge Organ Nakli Koordinatörlüğü ve Uludağ Üniversitesi`nin ortak çalışmaları neticesinde organ bekleyen kişilere başarılı bir operasyonla takıldığını kaydetti. Organ nakli yapan kişilerin diyalize giren ve son aşamaya gelen kişiler olduğunu ve takılan organlarla adeta yeniden hayat bulduklarını hatırlatan Erdem, bütün vatandaşları organ bağışlamaya davet etti.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Böbrek Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Vuruşkan, üniversite olarak bütün Güney Marmara`ya hizmet verdiklerini, organ nakli bekleyen hasta sayısının binlerce olduğunu söyledi. Vatandaşların organ nakli konusunda bilinçlenmesi gerektiğini ifade eden Vuruşkan, "Biz yılda ortalama 70 hastaya organ nakli yapabiliyoruz. Bu sayı yeterli değil. Toplumu bilinçlendirerek bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. En büyük organ kaynağımız canlı vericiler ve kadavra vericiler

Özellikle canlı vericilerin sayısını artırmamız lazım. Sağlık çalışanları ve hastane yönetimlerine bu konuda çok iş düşüyor. Üniversitenin imkanları bütün bağışları karşılayacak seviyede. Uzman bir ekiple organ naklinde vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" diye konuştu.

12 senedir böbrek nakli bekleyen Mustafa Şekerdağ, organ bağışında bulunan kişiye Allah`tan rahmet dilerken, ailesine de teşekkür etti. 5 çocuk babası olan Şekerdağ, çocuklarının organ bağışı ile çok mutlu olduğunu, yaşama yeniden dönmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Herkesi organ bağışlamaya davet eden Şekerdağ, kendisinin de organlarını bağışladığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA