Muharrem İftarında Ortak Mesaj: Maraş Olaylarını Bir Daha Yaşamak İstemiyoruz

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) öncülüğünde şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri Pazarcık İlçesi`ndeki Cem Evi`nde Muharrem iftarına katıldı.

Sıcak bir ortamda geçen iftarda birlik beraberlik mesajları verildi.

İftardan önce Pazarcık Dedelerinden Orhan Dede iftar duası yaptı. Salavatlarla yapılan duanın ardından yemeğe geçildi. İftar kuru üzüm ve bisküviyle açıldı. Ardından Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, Kur’an okudu ve yemek duası yaptı.

Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, iftar sonrası yaptığı konuşmada 33 yıl önce yaşananları talihsiz olaylar olarak nitelendirip şunları söyledi: "Geçen yıl dışarıdan bir etkinlik yapıldı ve bu etkinlik Türkiye toplumuna, Avrupa’ya ve Dünya’ya öyle bir yansıdı ki sanki 1978`i yeniden yaşanacakmış gibi bir durum oldu. Biz bugünleri bir daha görmek istemiyoruz. Maraş olaylarını unutmayacağız, unutamayacağız ama sürekli de bu yarayı kaşıyarak, geriye dönerek birşey elde etmemiz mümkün değil. Bundan sonra daha nasıl iyi olacağız bunun adımlarını atacağız. Bugün faklı düşüncedeki insanlarla bir araya geliyoruz, konuşuyoruz, dertlerimizi paylaşıyoruz ve o anlamda toplumun hassasiyetlerini ön planda tutarak, toplumda huzurumuzu bozmak isteyen insanlara mutlaka engel olacağız, olmamız gerekir diye düşünüyorum.’’
Daha sonra kürsüye gelen KMTSO Başkanı Kemal Karküçük ise 33 yıl önce yaşanan talihsiz olayların arkasından geriye dönüp baktıklarında kötü emeller içinde yaşayan insanlara alet olduklarını anladıklarını vurgulayarak, "Biz artık onlara alet olmayacağımızı göstermek üzere buradayız. Bununla birlikte alevi ve sunni kardeşliğimizi pekiştirmek için buradayız. 7 Aarlık’ta 800 ila 1000 kişiye vereceğimiz Muharrem iftarına ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Pazarcık’taki alevi kardeşlerimi bizzat davet etmek için buradayım. Hepinizi inşallah o iftarımıza bekliyoruz. Hep birlikte bundan sonra da yaşayacağımıza inanıyorum.’’ dedi.