(özel Haber) Kayseri Polisinin Başarısı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dondurucu soğuğa rağmen çalışmaktan yılmaması, başarıyı da beraberinde getiriyor.

(özel Haber) Kayseri Polisinin Başarısı
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin son yıllardaki başarısı, adeta göğüs kabartıyor. Gecesini gündüzüne katarak hummalı bir emekle başarılı operasyonlar gerçekleştiren KOM Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, son yıllardaki çalışmalarıyla terör örgütüne de büyük darbe vurdu

Ekiplerin yaptığı operasyonlar sayesinde 2011 yılı içerisinde 1 ton 121 kilo 770 gram esrar, 21 kilo 261 gram eroin ve 110 bin 153 sentetik hap ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, son 10 yılın toplam yakalanan uyuşturucu oranından da fazla. Farklı çalışma yöntemleri sayesinde adeta operasyonlara yeni boyut kazandıran ekiplerde özveri dikkat çekiyor. Gecenin eksi 20 derecesini bulan soğuk hava koşullarında çalışmak zorunda kalan Kayseri polisi, bu işten nemalanan veya ticaretini yapan terör örgütü PKK`nın emellerine ulaşmasını engelleme bilinciyle işine adeta dört kolla sarılıyor. KAÇAK SİGARA OPERASYONU KAMERALARDA Öte yandan aldığı istihbaratla kaçak sigara ticareti yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen KOM Şube ekipleri, iki yolcu otobüsünü durdurarak yolcuların eşyasında arama yaptı. Narkotik köpek Sedef`in de katıldığı operasyonda iki otobüste yaklaşık 20 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Ekipler, kaçak sigaraları yakaladıktan sonra, operasyonun en zor kısmını da başarıyla tamamladı ve sigara ticareti yapan yolcuları da tespit etti. OTOBÜS FİRMALARININ AÇIĞINDAN YARARLANIYORLAR Uyuşturucu, esrar ve kaçak sigara ticareti yapmak isteyen kişiler, Doğu illerindeki otobüs firmalarının bagaj numarası vermemesinden yararlanıyor. Kayseri KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bu durumun oluşturduğu zorluğa rağmen kaçak sigara ticareti yapan kişileri tespit edebiliyor. KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin bugünlerde oluşturduğu farklı çalışma modeli sayesinde terör örgütünün ticaretinin gün geçtikte azalacağa benziyor.
Kaynak: İHA