Ankaragücü Kulübü Genel Saymanı Abdullah Karaata: ``sayın Ayhan Atalay`ın Dediği Gibi Faiz Alınmadıysa, Hangi Faizin Hesaplanması ve İade Edilmesi İstenmiştir`` Ankara (a.a)

Ankaragücü Kulübü Genel Saymanı Abdullah Karaata, Ahmet Gökçek yönetiminin eski genel saymanı Ayhan Atalay`ın basında yer alan, ``Aldığım faizin her bir lirasına 1 milyon lira vereceğim`` şeklindeki açıklamasına yanıt verdi.

Bazı basın yayın organlarında, Ankaragücülü eski yöneticilerin alacaklarına karşılık faiz de aldıkları şeklinde çıkan haberler üzerine Ayhan Atalay`ın Anadolu Ajansı`na bir açıklama yaptığını hatırlatan Karaata, ``Sayın Atalay, bu açıklamasında Ankaragücü Kulübü`nden hiçbir şekilde faiz almadığını, ispatı halinde her 1 lira karşılığı 1 milyon lira vereceğini taahhüt ettiğini belirtmişti. Üzülerek belirtmek isteriz ki, basında çıkan haber ve içeriği tamamen doğrudur. Maalesef düzeltilecek hiçbir bilgi de yoktur. Ayrıca sayın Atalay, arkadaşlarına `faiz kısmını hesaplayın ve derhal iade edin` şeklinde talimat verdiğini de ifade etmiştir. Peki sayın Atalay`ın dediği gibi faiz alınmadıysa, hangi faizin hesaplanması ve iade edilmesi istenmiştir. Bu husus hukukta `tevilli ikrar` (dolaylı kabullenme) değil midir?`` ifadelerini kullandı

Abdullah Karaata`nın açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verildi: ``Sayın Atalay, Ankaragücü`ne sizin söylediğiniz gibi 1 milyon 800 bin TL üzerinden değilde, 2 milyon 811 bin 929 lira üzerinden icra takibi başlatmadınız mı? Toplamda da 3 milyon 150 bin 196 lirayı 05.10.2011 tarihi itibariyle tahsil etmediniz mi? Ankara 14. İcra Müdürlüğü`nün 2010/15149 sayılı takip dosyasında da açıkça görüldüğü gibi, 198 bin 650 lira faiz, 222 bin 704 lira tahsil harcı, 74 bin 806 lira avukatlık ücreti aldınız mı, almadınız mı? Bu para Ankaragücü kasasına girecekken, avukatınız aracılığıyla direkt olarak sizin kasanıza girdi mi, girmedi mi? Peki buradaki faiz ne? Ayhan Bey`in açıklamasında da değindiği gibi, inancı gereği bugüne kadar bir tek kuruş faiz almadığına, vermediğine ve çocuklarına yedirmediğine de inanıyoruz ve yine biz Ayhan Bey`i sözünün eri olarak biliriz. O zaman yine üzülerek belirtelim ki, biz kendisinden faizin her 1 lirasına karşılık 1 milyon lira istemiyoruz. Kendisinden istediğimiz, anaparası dışında tahsil ettiği ve edeceği faiz, tahsil harcı ve avukatlık ücreti tutarı toplam 496 bin lirayı Ankaragücü Kulübü`ne iade etmesidir. Çünkü, biz onun Ankaragücü sevgisini de biliriz. Ayrıca, faizi isteme talebimiz sadece Ayhan Atalay`ın şahsıyla sınırlı değildir. Biz bunu icra takibiyle Ankaragücü`nden faiz alan tüm yöneticilerden de talep ettik. Talebimizde de sonuna kadar ısrarcıyız.`` (BĞR-ADA)
Kaynak: AA