Kurbanlık Satıcıları Yağış Nedeniyle Zor Anlar Yaşadı

Hatay’ın İskenderun ilçesine doğu ve güneydoğu illerinden gelen kurbanlık satıcıları şiddetli yağışlar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kurbanlık Satıcıları Yağış Nedeniyle Zor Anlar Yaşadı
Çadırı olmayan kurban tüccarları, akşam saatlerinde yağışın aniden bastırması ve şiddetini arttırması ile ıslandı. Kurbanlık hayvanlar da yağışla birlikte sağa sola kaçışmaya başlayınca satıcıların telaşı ikiye katlandı.
İskenderun Tarım Müdürlüğü`ne ait tahaffuzhanedeki alana kurulan pazara getirilen kurbanlıkların büyük çoğunluğu çadır olmadığı için yağmurda ıslandı. Yatacak yer bulamadıkları için kurbanlıkların arasına kurdukları yatakta uyumaya çalışan satıcılar zor anlar yaşadı.
Özellikle Şanlıurfa, Ağrı, Mardin ve Diyarbakır illerinden gelen satıcılar hayvanlarının soğuk kış şartlarında telef olmaması için yoğun çaba sarf etti.
İskenderun Belediyesi`nin gösterdiği alana çadır açtıklarını belirten satıcılar, tuvalet, olmadığını, gece yağmur ve soğuk kış şartlarında çok zor saatler geçirdiklerini ifade etti.
Şanlıurfa Viranşehir’den gelen Mustafa Taş adlı tüccar, kış şartlarında çok zor şartlarda İskenderun’a geldiklerini ve kurbanlıkları koyacak yer bulamadıkları için açık alanda büyük zorluk yaşadıklarını söyledi.
Ağrı Doğubeyazıt`tan gelen Mustafa Ülgen ise binlerce kilometre uzaktan gelerek kurbanlıklarını satmaya çalıştıklarını ancak çetin kış şartları ve yağışlar nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirtti.

Diyarbakır ve çevre illerden gelen satıcılar da uzun yoldan geldikleri için hayvanlarının yorgun olduğunu ve yağmur ve çamurda hayvanların telef olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade etti. Satıcılar ayrıca belediyeden çadır, yer tahsisi ve çevre temizliği konusunda taleplerinin de karşılanmasını istedi.