Vali Kahraman: Herkesin Yardımlaştığı Yerde İşler Yarım Kalmaz

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, insanlığın en önemli işlerinden birinin yardımlaşma olduğunu söyleyerek herkesin yardımlaştığı yerde işlerin yarım kalmayacağını belirtti.

Vali Kahraman: Herkesin Yardımlaştığı Yerde İşler Yarım Kalmaz

Öğrencilere Evrensel ve Etik Değerler bilinci ve kültürü kazandırmak amacıyla uygulanmakta olan `Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi` kapsamında Karaman Lisesi Pansiyonu’nda düzenlenen programda konuşan Vali Kahraman, yardımseverlik duygusunun önemli bir değer olduğunu, bunu da yakın zamanda Van depremi sonrası gördüklerini dile getirdi. Toplumda tek başına yaşanmadığını, yaşanamayacağını ifade eden Vali Kahraman, herkesin imkânı ölçüsünde yardım ettiği bir ortamda işlerin yarım kalmayacağını vurguladı.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’un da kendisine eşlik ettiği programda öğrencilerin sorularını cevaplayan Vali Kahraman “Biz birbirimize yardım ettiğimiz kadar, birbirimizle paylaştığımız kadar insanız ve değerliyiz. Yardımlaşmak ve paylaşmak duygularını da sadece maddi değerler konusunda düşünmeyelim. Ekmeğimizi, suyumuzu paylaştığımız gibi acılarımızı ve sevinçlerimizi de paylaşmalıyız.” dedi.
Vali Kahraman, önce Somali ve Pakistan için ve en son Van depreminde Türk milletinin bunun en güzel örneğini sergilediğine dikkatleri çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Biz yardımlaşmayı-paylaşmayı her şeyin önünde tutan bir medeniyetin mensubuyuz. Bunun için de yardımlaşmayı bir görev kabul etmeliyiz. Nasıl ki çaresiz anımızda yardım bekliyorsak biz de başkalarına çaresiz kaldıkları an yardım etmeliyiz. İnsanlar bir bedenin parçaları gibidir. Bir ayağımız sağlam olsa diğeri olmasa koşmamıza, yürümemize imkân var mı? Elbetteki mümkün değil. İnsanlığın bir kısmı acı çekerken bir kısmı sefa içinde yaşıyorsa sadece acı çeken değil, sefa içinde yaşayan da topallayacaktır.”
Vali Kahraman, yardımlaşmanın dünyadaki tüm sorunları ortadan kaldıracak bir duygu olduğuna ifade ederek, `Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi` kapsamında geçen ay üzerinde durdukları sevgi ile bu ayki konuları yardımseverliğin insanların hem bu dünyasını hem de ebedî âlemini huzura kavuşturacak duygular olduğunu sözlerine ekledi.