Belçika’da Depremzedelere Yardım Kampanyası Başlatıldı

Van’da meydana gelen depremlerden sonra Belçika’daki hayırseverler ‘‘7.

2’lik Van depremi Belçika’da da hissedildi’’ diyerek yardım kampanyası başlattı.
‘Kardeşlik Zamanı’ adıyla başlatılan Belçika’daki yardım programlarına işadamları örgütlerinden Avrupa Türk İş Dünyası Konfederasyonu (UNİTEE) ve Belçika Aktif İşadamları Federasyonu (BETİAD)’ın yanı sıra All For Life Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülük ediyor. Önceki gün Brüksel’de ilki düzenlenen ve 10 Aralık tarihine kadar farklı etkinliklerle sürecek olan yardım programlarıyla hedeflenen 130 bin Euro toplanarak Van’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

BÜYÜKELÇİ, YARDIM SEFERBERLİĞİ ÖNCÜLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Türk müteşebbislerince açılan Brüksel’deki Yıldızlar Okulu’nda düzenlenen yardım programına Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’nın yanı sıra ülkenin farklı bölgesinden 100’den fazla işadamı iştirak etti. Yardım gecesine öncülük edenlere teşekkür eden Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, ‘‘Birlik ve beraberlik içinde zor günlerin üstesinden geldik. Van depreminde de milletçe seferber olduk. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın nasıl seferber olduğunu da sizler gösterdiniz. Hep beraber bu milletin neler yapabildiğini gördükçe geleceğe ümitle bakıyoruz. Türkiye’nin artan ağırlığına özellikle dışarıda gıptayla bakıyorlar.’’ dedi.

Türkiye’deki yardım programına telefonla katıldığını ifade eden 15 ülkede, 52 dernek ve federasyonu bünyesinde barındıran UNİTEE adına 500 bin TL yardım vaadinde bulunduğunu ifade eden Avrupa Türk İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Dr. Adem Kumcu, düğüne gider gibi yardım gecesine iştirak eden insanları ‘yiğit’ olarak nitelendirdi. Kumcu, ‘‘Anadolu insanı iyi gün değil, kara gün dostudur. Asırlar geçse de bu yiğitlik ruhu asla kaybolmayacaktır.’’ şeklinde konuştu.

İLK GECEDE 25 BİN EURO TOPLANDI
All For Life Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Uğur Özdemir ise toplanacak olan yardım miktarıyla depremzedelerin kışlık çadır, prefabrik evler, battaniye, katalitik, ısıtıcılar, uyku tulumları gibi ihtiyaçların karşılanacağını aktardı.

Belçika’nın farklı bölgelerinden 100’den fazla işadamının iştirak ettiği ilk gecede 25 bin Euro yardım toplandı. Yardım çekini Belçika Aktif İşadamları Federasyonu BETİAD Başkanı Kenan Sezer, All For Life Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Koordinatörü Yasin Gül’e verdi.
Belçika’da toplanacak olan yardımlar All For Life Derneği`nin Türkiye partneri Kimse Yok Mu Derneği üzerinden Van’a ulaştırılacak.