Medvedev Apec Zirvesinde Obama İle "füze Kalkanı" ve Dtö Üyeliğini Görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 12-13 Kasım günlerinde Honolulu`da gerçekleşecek Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesine katılmak üzere Hawaii`ye ulaştı.

1989`da kurulan ve 21 üyeye ulaşan örgütün devlet başkanları zirvesinde gündem küresel ekonomik kriz ve uluslararası sorunlar.


Rusya Devlet Başkanı zirve çerçevesinde Avustralya, Endonezya, Japonya, Malezya, Peru ve Vietnam liderleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Medvedev APEC program çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile de ikili bir görüşme yapması planlanıyor. Medvedev-Obama görüşmesinde gündem “füze kalkanı” ve Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliği. İki liderin Kuzey Afrika ve Ortadoğu yaşanan devrimler ve İran nükleer sorununu da ele alması bekleniyor.


Rusya’nın 8-9 Eylül 2012’de Vladivostok’da yapılacak APEC zirvesine ev sahipliği yapacak olması nedeni ile Hawaai’deki programın önemli olduğuna değinen Kremlin danışmanı Sergey Prikhodko, “Rusya adil ve eşit bir küresel ekonomik yapının kurulması için elinden gelen gayreti göstermeye hazır” dedi.


Rusya Asya-Pasifik bölgesinde insane yardım programları için 3 milyon dolarlık bağışta bulundu.