Büyükşehir, Romanlar İçin İkinci Bilgi Evini Açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, Maria Anne Bilgi Evi’nin ardından Romanlar için ikinci bilgi evini açtı.

Büyükşehir, Romanlar İçin İkinci Bilgi Evini Açtı
Romanların sıklıkla yaşadığı Serdar Mahallesi’nde hizmete giren ve mahalle ile aynı adı taşıyan bilgi evinin açılışına Romanların neşesi damgasını vurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Roman vatandaşlara “Siz onları okutun biz her zaman sizin yanınızda olacağız.” dedi.


Tören öncesinde temsili Hacivat ve Karagöz çocuklarla interaktif bir gösteri yaptı. Bu arada Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde çok sayıda Roman, şarkılar ve danslarla alana geldi. Büyük coşkunun yaşandığı bu anlarda Romanlar, bilgi evi açılışını istedikleri gibi kutladı. Tören, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun alana girmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Darıca Kazım Karabekir Bilgi Evi öğrencileri Ağrı yöresi halk oyunlarını sergiledi. Öğrenciler sergiledikleri performansla büyük alkış aldı.


İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptığı konuşmada, bilgi olan yerde cehaletin olamayacağına dikkat çekti. Başkan Doğan, Roman vatandaşlara seslenerek, “Özellikle Roman mahallelerinin eğitim konusunda desteğe ihtiyacı var. Sizin çocuklarınız da okumalı. Hep limon mu satacaklar, bohça mı taşıyacaklar, niye mühendis, niye doktor, niye avukat olmasınlar?” diye sordu. Büyükşehir Belediyesi’nin bu amaç doğrultusunda bilgi evlerini açtığını ifade eden Başkan Doğan, “İşte bu bilgi evleri sizlerin ve çocuklarınızın. Burada eğitim desteği görecekler. Bu önemli hizmet için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Romanların yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Sözlerine “Serdar Mahallesi’ni ve burada yaşan kardeşlerimizi çok seviyorum” diyerek başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımızdır. Siz mutlu olursunuz biz de mutlu oluruz.” ifadesini kullandı. Serdar Mahallesi’ne girdiği andan itibaren vatandaşların yolunu keserek yakınları için iş istediğini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Açık yüreklilikle ve tüm samimiyetimle söylüyorum. Bakın herkes iş diyor. Herkesin istediğini verebilecek kabiliyette olsak ne iyi, ama öyle olmuyor. Onun için kendimiz kendimizi yetiştireceğiz, geleceğe hazırlayacağız. O zaman iş kendiliğinden gelir sizi bulur. İşte bu bilgi evlerini bunun için yapıyoruz.” şeklinde konuştu.


Konuşmasında Roman anne ve babalara seslenen Başkan Karaosmanoğlu şunları söyledi: “Sizin çocuklarınızın başkalarından ne farkı var? Vallahi de yok billahi de yok. Daha yetenekli ve daha zekiler. Sizlerden ricam çocuklarınızı okutun. Bunu yapmak zor değil, biraz gayret ve inanç istiyor. İnanınca yapılamayacak şey yok. Siz onları okutun, biz her zaman sizin yanınızda olacağız. Çocuklar, hayat ince uzun bir yol. O yolda iyi yürümek için iyi yetişmek lazım. Burada öğretmenleriniz sizin yanınızda olacak. Bu bilgi evi sizlerin. Serdar Bilgi Evi’nden geleceğin belediye başkanları, öğretmenleri valileri çıkacak. Ben buna inanıyorum.”

Konuşmanın ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu çocuklar ve mahalle halkıyla birlikte Serdar Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bilgi evini gezen ve incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, Roman çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.