İstanbul`da `cumhuriyet Bayramı` Coşkusu

Cumhuriyet Bayramı’nın 88.

yıldönümü dolayısıyla Bakırköy’de ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ düzenlendi. Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler ve şehitler için yakalarına siyah kurdele takan vatandaşlar, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın Cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıldönümü nedeniyle düzenlediği ‘Cumhuriyet Yürüyüşü`ne yaklaşık 500 kişi Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sebahat Akkiraz`ın da katıldığı yürüyüş, İncirli Caddesinde başladı. Bazı vatandaşların yakalarına, Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler ile Hakkari Çukurca’da şehit olan 24 askerin anısına siyah kurdele taktığı görüldü. Yürüyüş esnasında camdan bakan mahalleli de Türk bayraklarıyla yürüyüşe destek verdi. Meşalelerle yürüyen grup, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Atatürk gençliği görev başına’ sloganları attı.
10. yıl Marşı eşliğinde Bakırköy Özgürlük Meydanı’na kadar yürüyen vatandaşlar burada şehitler anısına saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşını okuyan grup daha sonra dağıldı.