Arap Elçilikleri İstedi, Aydın`dan Ankara`ya Kurbanlık Deve Getirdi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesmek isteyenler hayvan pazarında bütçelerine uygun kurbanlık bakarken, Ankaralı bir firma, elçilikler için deve getirdi.

Arap Elçilikleri İstedi, Aydın`dan Ankara`ya Kurbanlık Deve Getirdi
Perakende sektörünün önemli isimlerinden Makromarket, bünyesindeki besi çiftliğine elçiliklerin talebi üzerine Aydın’dan iki deve getirdi.
Suudi Arabistan, Tunus ve Mısır’ın Ankara Büyükelçilikleri’nin Kurban Bayramı öncesi deve kesmek istemesiyle harekete geçen Makromarket, Aydın’dan ağırlıkları yaklaşık 850 kilogram civarında olan iki deve aldı. Develerden biri deve güreşlerinde yarışan ancak emekliye ayrılan 12 yaşındaki ‘bahçıvan’. Diğer devenin yaşı ise 10. Makromarket, talebin sürmesi halinde Kurban Bayramı’na kadar deve getirmeye devam edecek.
Kurban bayramlarında daha çok küçük ve büyükbaş hayvanları görmeye alışık olduğumuz Türkiye’de develere de talep var. Maliyeti büyükbaş hayvanlara göre daha pahalı olan develerin talipleri ise genellikle Arap ülkelerinin büyükelçilikleri. Makromarket’in besi çiftliğinin veteriner hekimi Hamdi Türkben, deve etinin diğer hayvanlara göre daha lezzetli olduğunu belirterek, develerin 5 yaşından sonra kurban edilebileceğini söyledi. Diğer büyükbaş hayvanlar gibi en fazla 7 hisse girilebilen devenin kesimi ise diğerlerine göre daha teknik ayrıntı içeriyor. Makromarket, bunun için de Aydın’dan özel kasaplar getirecek.