"doğru Finansal Rapor Demek, Hortumlanmayan Bankalar Demektir”

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMO) Başkanı Mesut Topcu, muhasebenin düzgün yapılmasının, şirketin mali tablolarının doğru olarak ortaya çıkması açısından önemli olduğunu belirtti.

'doğru Finansal Rapor Demek, Hortumlanmayan Bankalar Demektir”

Topcu, "Muhasebeciler, ofislerinde sadece yazı yazan, hesap yapan insanlar değildir. Muhasebecilerin hazırladığı doğru finansal raporlar, doğru ve adil vergilendirme, hortumlanmayan bankalar, dünya kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması demektir." dedi.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe Programı Öğretim Görevlisi Yaser Gürsoy, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencileri ile birlikte, BSMMMO`nı ziyaret etti. BSMMMO Başkanı Mesut Topcu ve oda yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde BAOB yerleşkesinde gerçekleşen ziyarette, öğrencilere muhasebe mesleğinin önemine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Organizasyonda ilk olarak, BSMMMO Başkanı Mesut Topcu söz aldı. Muhasebe mesleğinin gerçek yükünü taşıyanların teknisyen kadro olduğunu söyleyen BSMMMO Başkanı Topcu, “Teknisyen kadronun üstündeki yöneticiler, mali müşavirler, bu teknisyen kadronun yaptığı çalışmalar üzerinden denetimlerini yapıp mali tablolarını denetleyerek, kamuoyunda ilgili kişilere sunarlar. Bu yüzden muhasebede asıl yük, teknisyen kadronun üzerindedir.” dedi.

MESLEĞİN ÖNEMİ ARTACAK
Konuşmasında, muhasebenin düzgün yapılmasının, şirketin mali tablolarının doğru olarak ortaya çıkması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Mesut Topcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Muhasebenin düzgün yapılması, doğru finansal tabloların ortaya çıkması demektir. Doğru finansal rapor ise doğru ve adil vergilendirme demektir. Hortumlanmayan bankalar demektir. Borsada firmaların değerlerinin herkes tarafından doğru bilinmesi demektir. Ortakların doğru kar payı almaları demektir. Dünya kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması, üretilen malın fiyatının doğru olarak konması demektir. İşte, bütün bunlar ne kadar önemli bir işi yaptığımızın, ofislerimizde sadece yazı yazan, hesap yapan insanlar olmadığımızın göstergeleridir.”