Bakan Yıldırım, Ankara metrosunun son durumu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara metrolarının teklif alma sürecine Kasım ayı başında başlanacağını belirterek, bu yıl içinde 3 metroya birden kazma vuracakları müjdesini verdi.

Bakan Yıldırım, Ankara metrosunun son durumu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara metrolarının son haliyle ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yıldırım, Başbakan Erdoğan`ın söz verdiği gibi Ankara metrolarının 3 yıl içinde yetiştirmek için büyük bir çaba içinde olduklarını anlatarak, 3 metro ile ilgili ihale sürecinin tamamlandığını Kasım içinde firmalardan teklifleri alacaklarını söyledi. Yıldırım, "Ankara metroları için ihale yapıldı. Teklif alma süreci devam ediyor. Normalde Eylül sonu itibariyle teklifleri alacaktık ama1 ay uzama gerekti zorunlu nedenlerden dolayı teklif Kasım ayı başında teklif alacağız fiyatları değerlendirip işe başlanacak" dedi.

"2014 yerel seçimlerinde metrolar tamamlanır mı?" şeklindeki soruya Yıldırım, "Çok teknik detaylar, teklifleri alalım, teklifleri görelim, ne zaman yapıyorlar sözleşme yaptıktan sonra kesin net tarihini daha sonra vereceğiz. 3 hatta birden başlayacağız. Ankara`nın 3 hatta birden ihtiyacı var. Yer tespiti yaptıktan sonra kazmayı vuracağız. Zaten kazma vurulmuş. Bu yıl içinde 3 metroya birden başlanacak."
Kaynak: İHA