En iyi geri dönüşüm kutusu tasarımına ödül

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Geri Dönüşüm Kutusu Tasarım Yarışması’ sonuçlandı. Yarışmada ilk üçe giren ilköğretim okulu öğrencilerine hediye verildi.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kayseri Milli Eğitim Çevre Koordinasyon Merkezi (KUÇEP) tarafından okullarda yapılan değişik yarışmalara bir yenisi eklendi. KUÇEP, son olarak okullararası ‘Geri Dönüşüm Kutusu Tasarım Yarışması’ yaptı. Yarışmaya ilköğretim okulu öğrencilerinden 85 kişi katıldı. 85 eser arasından jürinin belirlediği üç eser, en iyi tasarımlı geri dönüşüm kutusu olarak değer buldu.

Ödüllerin verilmesi amacıyla düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Elmalı, “Bu çalışmalar öğrencilerde çevre bilincinin kazandırılması yanında yenilikçi ve estetik duyguları ile sanatsal yeteneklerinin gelişmesinde önem taşıyor. Desteklerini esirgemeyen öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada, Zenger İlköğretim Okulu öğrencilerinden Faruk Akkul birinci oldu. Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu’ndan Rüveyda Boydak ikinci, Kadir has İlköğretim Okulu’ndan Ezgi Nur has üçüncü oldu.