Kilis‘teki Zehirlenme Okul Kapattırdı

 Kilis Valiliği, dün gece hurdacıdan yayılan ve henüz ne olduğu belirlenemeyen kimyasal maddenin etkisinin hala devam etmesinden dolayı mahallede bulunan 2 ilköğretim okulu ve bir lisede eğitime ara verilmesine karar verdi.

Kilis Vali Vekili Erkan Çapar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Kavaf çeşme civarında bulunan hurdacının dükkanında parçaladığı tüp şeklindeki bir metalden yere dökülen yoğun kıvamlı sıvının, mahallelide baş ağrısı ve mide bulantısına neden olduğunu, gazdan etkilenen 13 kişinin ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldığını, bu kişilerin tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Çapar, bugün sabah erken saatlerde çevredeki gaz kokusunun hala devam ettiğinin görülmesi üzerine Mehmet Keçik ve Gazi ilköğretim okullarında 1 gün, Anadolu Teknik Meslek Lisesinde ise 2 gün eğitime ara verildiğini söyledi.

Olayla ilgili olarak Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma açtığını bildiren Çapar, tüm mahalleyi etkisi altına alan kimyasal maddeden numune alan sivil savunma ekiplerinin, maddeyi inceleme için Ankara‘ya gönderdiğini, kimyasal madde yayılan tüp acil durum katı atık deposunda muhafaza altına alındığı ifade etti.

Çapar, hastaneye kaldırılan Şahin Yarımdağ (35), Fadime Nur Yarımdağ (31), Hamit Yarımdağ (9), Emine Yarımdağ (9), Zubeyde Yabançiçeği (23), Ahmet Yabançiçeği (19), Yakup Öztürk (50), Adile Öztürk (49), Ferhat Öztürk (21), Mustafa Öztürk (17), Rabia Öztürk (14, Fadime Öztürk (6) ve Arzu Ruhi‘nin (23) tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA