Haber turu!!

Çavuşoğlu,Papa ile görüştü Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Vatika...

Çavuşoğlu,Papa ile görüştü
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Vatikan'da Papa 16'ncı Benedict ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, görüşmede "Üç büyük ilahi dinin insanı temel alan inançlar üzerine kurulu olduğuna inanıyorum. İnançlarımız farklı olsa da, düşündüğümüzden çok daha fazla ortak değeri paylaşıyoruz. Bizi birleştiren değerler etrafında birleştiğimiz zaman ortak hedefimiz olan insanlığın temel değerlerine hizmet konusunda başarıya ulaşabiliriz" dedi. Çavuşoğlu, Papa'yı AKPM Genel Kurulu'na konuşmacı olarak davet etti.

Yolcu uçağından inanılmaz iniş
Rusya'nın Alrosa Havayolları'na ait Tupolev TU-154 tipi yolcu uçağı, Sibirya-Moskova seferini yaparken yakıt pompaları ve radyo bağlantısında arıza meydana gelmesi sonucu acil iniş yaptı. Bütün sistemleri arıza yapan uçak, ormanlık bir arazideki artık kullanılmayan eski bir helikopter sahasına zorunlu iniş yaptı. Uçağın pistten çıkıp 200 metre kayarak ormanlık alana girmesi nedeniyle büyük panik yaşandı. Ancak uçaktaki 72 yolcu ve 9 mürettebattan mucize eseri ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

KISA KISA
SAKİNE'NİN RECM CEZASI ASKIYA ALINDI: İran'da, recm cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani'nin cezasının askıya alındığı açıklandı.
'AJANLARI SATTIĞI İÇİN ÖLDÜ- RÜLDÜ': Russki Newsweek dergisi, ağustosta Hatay'da cesedi bulunan Rus askeri istihbaratı GRU Başkan Yardımcısı General Yuri İvanov'un (52) haziranda ABD'de yakalanan Rus casuslarını 'satmış' olabileceği nedeniyle öldürüldüğünü iddia etti.
SARKOZY'YE "NAZİ" SUÇLAMASI: Romanya'daki Romanların "krallarından" Yulian Radulescu, Romanlara uyguladığı politika nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için "Nazi" suçlamasında bulundu.
MİLİTANLARIN HAPİSHANESİNE BASKIN: Nijerya'nın kuzeyindeki Bauçi kentinde radikal militanların kaldığı cezaevine silahlı baskın düzenlenen bir grup, 732 mahkumun kaçmasını sağladı.
CAMERON, BABASINI KAYBETTİ: İngiltere Başbakanı David Cameron'nun Fransa'da hastanede ziyaret ettiği babası Ian Cameron'un hayatını kaybettiği belirtildi. Baba Cameron taildeyken felç olmuştu.