Bayramlık Yerine Okul İhtiyaçlarını Alıyorlar

Ramazan Bayramı'nın okulların açılmasından kısa bir süre önceye denk gelmesi, velilerin alışverişte bayramlık yerine okul ihtiyacına yönelmesine neden oldu.

Konya'da konfeksiyon ürünleri satan Bayram Ali, bu yıl Ramazan Bayramı ile okulların açılmasının üst üste geldiğini belirterek, "Ramazan Bayramı'ndan bir hafta sonra okullar açılıyor. Hatta 1. sınıflar bayramdan hemen sonra eğitime başlıyor. Bu da velilerin alışveriş tercihlerinin değişmesine neden oluyor. Daha önceki yıllarda veliler bayramlık ile okul alışverişlerini ayrı ayrı yapabiliyordu, çünkü ikisi arasındaki zaman farkı uzundu. Uzun olması nedeniyle de aile bütçesini çok fazla etkilemiyordu. Ama
okulların açılmasıyla Ramazan Bayramı'nın çok kısa zaman dilimi içende gerçekleşecek olması velilerin alışveriş yaparken birinden birine yönelmesine neden oluyor" dedi.
Velilerin özellikle kıyafet alışverişinde bayramdan çok okul ihtiyaçlarına yöneldiğini dile getiren Bayram Ali, "Bunun nedeni ise okul kıyafetlerinin yıl içinde sadece bir kez alınması ve bazen 1 yıldan daha fazla giyilmesi. Bu nedenle okul kıyafetlerine veliler daha çok önem veriyor. Bayramlık alışverişinin amacı ise çocuklarımıza yeni kıyafetler alıp sevinmelerini sağlamak. Bunu yıl içinde de fazlasıyla yapabiliyoruz. Ama okul kıyafeti olarak bunu yapamıyoruz. Sene başında veli okul kıyafetini alıyor
ve çocuk 1 yıl boyunca o kıyafeti giyiyor. Bu nedenle veliler bayramlık yerine okul kıyafetini almayı tercih ediyor" şeklinde konuştu.