Gemlik'te baz istasyonlarına izin yok

Bursa'nın Gemlik İlçesi Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, ilçenin yerleşim bölgeleri içinde kurulan baz istasyonlarına gerekli işlemlerin yapılarak

Bursa'nın Gemlik İlçesi Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, ilçenin yerleşim bölgeleri içinde kurulan baz istasyonlarına gerekli işlemlerin yapılarak söküldüğünü, kurulması planlananlara da kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Son zamanlarda çeşitli firmalar tarafından kurulmaya çalışılan baz istasyonlarına vatandaşların haklı duyarlılık gösterdiğini ve belediye yetkililerine bildirerek gerekli işlemlerin yapıldığına dikkat çeken Başkan Güler, alınan Encümen kararıyla kurulmalarına kesinlikle izin vermeyeceklerini duyurdu.

Küçük Kumla Siteler Mahallesi Abdullah Aslan Caddesi deniz kenarına yapılan baz istasyonu için gerekli yasal işlemlerin yapılıp Belediye ekipleri tarafından söküldüğünü bildiren Güler, yine Küçük Kumla Güzelyalı Mahallesi PTT binası üzerine kurulan baz istasyonuna gerekli yasal işlemin yapıldığını söyledi.

"MÜHÜRLEYİP SÖKÜYORUZ"

Bir gecede kurulan ve halkın büyük tepkisini çeken baz istasyonlarına izin vermedikleri anlatan Başkan Güler, müsaade de etmeyeceklerinin altını çizdi. Baz istasyonlarına yönelik açıklama yapan Güler, "Eşref Dinçer Mahallesi Lale Sokak No. 5'te bulunan apartmanın çatısındaki baz istasyonu mühürlenmiş olup 30 Nisan 2010 tarihinde belediyemizce söküldü. Eşref Dinçer Mahallesi Derya Sokak Tuba apartmanı çatısına kurulan baz istasyonu ise 23 Aralık 2009'da mühürlendi." dedi.

Yine bir çok mahallede kurulan 3 adet daha baz istasyonunun mühenlenip kaldırıldığına işaret eden Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, ayrıca Kurşunlu'da vatandaş arazisinde zeytinlik içine baz istasyonu kurulma ihbarının alındığı ve gerekli çalışma ile bunun da engellendiğini sözlerine ekledi.