Milletvekili Kul'dan Referandum Gezileri

AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen referandum çalışmaları devam ediyor.

AK Parti İlçe Başkanı Necmi Akosman ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere çalışmalara çok sayıda partili katılıyor. Setbaşı Mahallesi sakinlerini ve esnafını ziyaret eden partililere, AK Parti Milletvekili Ali Kul da eşlik etti. Kul ve Akosman, Setbaşı'ndaki vatandaşlara yeni anayasa hakkında bilgi verdi. Kul, yeni anayasa taslağının halkın bireysel hak ve özgürlüklerinin önünü açacağını söyledi. Darbe anayasaları ile tüm hakları kısıtlanan ve belli kalıplar içerisinde yaşamaya zorlanan insanların yeni anayasa ile bu kalıpları yıkacağının altını çizen Kul, referandumdan 'evet' oyu çıktığı takdirde ülke olarak büyük bir hamle yapacaklarını söyledi.
Setbaşı esnafına da referandum çalışmaları hakkında bilgiler veren Kul, yeni anayasa paketinde esnafın haklarını koruyucu ve kollayıcı maddelerin getirildiğini dile getirdi. Ülkenin içinde bulunduğu dar boğazdan ticaret ile geçtiğini hatırlatan Kul, "Hükümetimizin bunca çalışmayı yaparken güvendiği tek bir güç var. O da halkımızdır. Bizler vatandaşın artık geçmiş dönemdeki gibi sadece oy vermesinden yana değiliz. Halkımıza layık olduğu şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu yüzden de artık daha modern ve daha uygulanabilir bir anayasaya için harekete geçtik. 12 Eylül'den sonra artık Türkiye'nin çok daha çağdaş bir anayasası olacak" dedi.
Akosman ise yeni anayasayı tüm Yıldırımlılar'a anlatmak için gece gündüz demeden sahada olduklarını kaydetti. Ülkeyi geriye çekmek isteyenlere bu fırsatı vermeyeceklerini ifade eden Akosman, yeni anayasanın bu fırsatçıları tedirgin ettiğini vurguladı. Akosman, "Sadece Yıldırım değil, ben inanıyorum ki Türkiye'nin her ilinden evet denilecek. Çünkü bu anayasa AK Parti'nin değil, ülkenin anayasasıdır. Maddeleri inceleyen herkes anlayacaktır ki bu anayasa Türkiye'yi daha ileri götürecek bir anayasadır. Elbette hayır diyenlere saygı duyuyoruz ancak evet diyecek vatandaşlar sayesinde tüm ülkemizin kazanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.