Hakkari'yi ziyaret eden İçişleri Bakanı Atalay: Türkiye'nin demoktasi açığını kapatacağız

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin demokrasi açığını kapatacaklarını vurgulayarak, "Türkiye'de işkenceye sıfır tolerans, insan haklarının ihlal

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin demokrasi açığını kapatacaklarını vurgulayarak, "Türkiye'de işkenceye sıfır tolerans, insan haklarının ihlalleri hepsi kalkacak, yargısız infazlar olmayacak, faili meçhuller kalmayacak." dedi.

İçişleri Bakanı Atalay, Yüksekova da ve Şemdinli'deki temaslarının ardından akşam saatlerinde helikopterle Hakkari merkeze geldi. Burada Bakan Atalay'ı korumak için çatılarda keskin nişancılar yerlerini aldı. Atalay, sabah namazı için camiye giderken yolda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden imam Aziz Tan'ın camisinde akşam namazını kıldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına geçti.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Atalay, Hakkari'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Atalay, AK Parti'nin Türkiye'nin bütünlüğünün, kardeşliğinin garantisi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin her yerinde olan her kesimden vatandaşımızın desteğini alan pir partidir. Türkiye'nin değişim projesiyiz. Türkiye'nin atılım projesiyiz. Kutsal bir misyon yürütüyoruz. Bunda her teşkilat mensubumuzun payı vardır." diye konuştu.

Atalay, referandumda sandığa gitmeyenlerin olduğunu ancak, onların da kendi demokratik haklarını kullandığını ifade ederek, "Başbakanımızın dediği gibi evetiyle, hayırıyla, gitmeyeniyle bütün vatandaşlarımız bizim değerli vatandaşımızdır. Bizim kardeşlerimizdir. Biz geleceğe bakıyoruz. Toplumumuzun her bireyini seviyoruz. Her bireyine daha fazla hizmet vermek için çalışıyoruz. Parti olarak, hükümet olarak onun için ayaktayız ve onun içinde her seçimde vatandaşımız bize biraz daha destek veriyor. Halk oylaması da bize yeni bir destek verdi, yeni bir güç verdi. Daha da büyüyerek çıktık. İstikrarımız güçlendi ve Türkiye'de her şey daha farklı. Ekonomi yükseliyor. Ekonomik göstergeler en iyi dönemlerini yaşıyor." şeklinde konuştu.