Kilis'te Seyyar Kırtasiyeler Rağbet Görüyor

Kilis'te, 2010-2011 eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte seyyar kırtasiyeler ucuz olması nedeniyle rağbet görüyor.

Kilis'te Seyyar Kırtasiyeler Rağbet Görüyor
2010-2011 eğitim öğretim döneminin Pazartesi günü başlaması ile birlikte öğrenci ile velilerini okul telaşı sardı. Defter başta olmak üzere okul malzemelerine olan talep nedeniyle Kilis'te seyyar kırtasiyeciler oluştu.
Normal kırtasiyecilere göre yüzde 50 oranında daha ucuz olan seyyar kırtasiyecilerde defterin kilosu 3 TL 60 kuruşa satılıyor.
Seyyar kırtasiyeci Mustafa Karadaş, aldıkları kırtasiye malzemelerinin üzerine az bir kar koyarak sattıklarını belirterek, "Örneğin bir öğrencinin defter ve kırtasiye malzemeleri 50 TL tutuyorsa, bizde ortalama 25 TL tutuyor. Maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlar gelip bizde alış veriş yapıyorlar. Defterin kilosunu 3 TL 60 kuruştan satıyoruz. Kırtasiye malzemeleri de ucuz, amacımız dar gelirli vatandaşların okul ekonomisine katkı sağlamaktır" dedi.
Vatandaşlar ise, kırtasiyelerde defter ve okul malzemelerinin pahalı olduğunu belirterek, "Bizim maddi gücümüz olmadığı için seyyar arabalarda satılan kırtasiye malzemelerini alıyoruz. Fiyatlar nerede ise kırtasiyeye göre yüzde 50 daha ucuz, bütçemize göre hareket etmek zorundayız" şeklinde konuştular.