Kamyoncu, aracına aldığı şahsın parasını ve cep telefonunu gasp etti

Gölcükteki evine gitmek için otostop yapan bir kişinin parası ve cep telefonu bindiği kamyonun şoförü tarafından gasp edildi. Kamyon şoförü Asayiş Şub

Gölcükteki evine gitmek için otostop yapan bir kişinin parası ve cep telefonu bindiği kamyonun şoförü tarafından gasp edildi. Kamyon şoförü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Gaspa maruz kalan Mehmet Doğru, emniyete verdiği ifadeye göre Kocaeli'nde Gölcük-Başiskele yolu arasında mahsur kalldı. Gece saatlerinde şehir içi otobüs bulamadığı için Gölcük'teki evine gidebilmek için otostop çekmek zorunda kalan, Mehmet Doğru (49), kamyonla yoldan geçen Ercan Kamış (28) tarafından araca alındı.

İki şahıs arasında gelişen arkadaşlık sonrasında şoför aracı Gölcük Başiskele arasındaki bir mevkide durdurdu. Tekel Bayii'nden alkol satın alan iki şahıs, yol kenarında bulunan bir parkta alkol içmeye başladı. Alkolün etkisiyle ikili arasında başlayan küfürleşme ardından kavgaya dönüştü. Yaşanan kavga sonrasında kamyon şoförü Kamış, otostopçu Doğru'yu tekme tokat dövdükten sonra 100 lira parasını ve cep telefonunu gasp ederek olay yerinden uzaklaştı.

Uzun müddet sonra kendine gelen mağdur Doğru, hemen polis karakoluna giderek, başından geçen olayı anlattı ve söz konusu kişiden şikayetçi olduğunu belirtti. İhbarı alan emniyet güçleri, kısa süre sonra zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan zanlı Kamış, 'yağma ve kasten yaralama' suçlarından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.