Nostaljik Hizmet Ve Organik Menü Değirmen Markasını Oluşturdu

Aydın'ın Kuşadası ilçesi yakınlarında bulunan ve 350 dönüm alan üzerinde kurulu Değirmen restoran sadece yemek hizmeti değil aynı zamanda insanları nostalji yaşatıyor.

Türk misafirperverliğinin kusursuz yaşatıldığı mekana gelenler sadece karınlarını değil, kalplerini de ilginç bir duygu ile doyurarak dönüyor. her şeyin organik ve nostaljik olduğu mekanda, dileyen yediği bir kabağın hangi kökenden geldiğini ve nasıl yetiştirildiğini bile öğrenebiliyor. Ekmeğinden zeytinyağına, etinden yumurtasına kadar restorana gelen misafirlere servis edilen her türlü yiyeceğin tamamen kendileri tarafından ve kendi denetimlerinde yetiştirildiğini belirten Gürsel Tonbul, Değirmen ailesinin her geçen gün büyüdüğünü belirtti. Kış sezonu öncesi Değirmen restoranda çalışan bayanlar tarafından salçalar ve renk biberleri hazırlanmaya başladı.
Organik menüsü ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı tatilcilerin Kuşadası'ndaki uğrak mekanı haline gelen Değirmen Restaurant, yenilenen yeni yüzüyle hizmete girdi. Girişten başlayarak, mutfağı ve terasına kadar yenilenen Restauranttın geleneksel yöresel tatlarına organik yeni tatlar katıldı. Sahibi Gürsel Tonbul, Lezzet avcılarının Kuşadası'ndaki uğrak yeri olan Değirmen Restaurant'ın, yeni menü ve düzenlemesiyle müşterilerine daha iyi hizmet verebileceklerini söyledi.
Tonbul "Lezzet avcıları büyük bölümü kendi üretimimiz olan Geleneksel Türk mutfağının ürünlerine büyük ilgi gösteriyordu. Bu yıl bir süre kapalı tutarak dış kapı girişinden başlayarak mutfak ve teras bölümüne kadar uzanan bölümü tümüyle yeniledik. Kapalı mutfak yerine konuklarımızın yiyecekleri yemekleri, üretim aşamasından masasına gelinceye kadarki süreci izlemesi için açık mutfak sistemine geçtik. Bu değişimle birlikte geleneksel, yöresel tatlarımıza mezelerimize Paşa mezesi, Ceviz taratorlu gül biber kızartması,Bambul otu, kabak ekşilemesi, Sirken otu ekşilemesi, Zeytinyağlılarımıza Patlıcan Çığırma, Taze Fasulye ve bamya kızartması, Kabak Silkme gibi yeni tatlar ekledik. Bir diğer yeniliğimiz ise Ege bölgesinde tercih edilen Kara Fırın menümüz. Kara fırında kuzu kol ve gerdan tandır, Kiremitte köy tavuğu ve Sini köftesinin yanında bu yıl birde Balık menüsü oluşturduk. Tüm bunların yanı sıra Küşleme, Şaşlık gibi geleneksel tatların yer aldığı menümüzün tamamen organik ürünlerden oluşması için, mutfağımızı kendimizin üretmediği organik ürünlere de açtık. En önemlisi de yaşanan küresel ekonomik sıkıntıyı göz önünde bulundurarak geçtiğimiz yıl uyguladığımız fiyatları uygulamayı sürdürdük "dedi.
Sağlıklı bir nesil için özellikle çocuk menülerine büyük önem verdiklerini söyleyen Gürsel Tonbul "Çocuklar için organik ürünlerden oluşan ve seveceklerine inandığımız menümüzde Balık ve tavuk köftesinin yanında Düdük, Kıtır, Erişte, fındık patates kızartması gibi yeniliklerimiz yer alıyor" diyerek konuklara sunulacak çay ve kahvenin bile organik ürünlerden oluştuğunu kaydetti.
Yaklaşık 350 Dönüm alan üzerine kurulu bulunan Değirmen Restaurantın organik yemeklerinin yanı sıra mini hayvanat bahçesi, lunaparkı, kuğu, ördek ve kazların yer aldığı asma köprülü göleti ile profesyonel binicilerin yanı sıra bu yıl ilk defa miniklere at binmeyi sevdirecek Pony türü atların bulunduğu maneji de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.